Četvrtak, 10/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
10/08Rozenborg vs Harts1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
07/08/2023 13:16
Jedan od zanimljivijih mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće se u Norveškoj. U Trondhajmu Rozenborg dočekuje škotski Harts u četvrtak u 19 časova.
Rozenborg

Nisu Ruže više dominantan tim u Norveškoj. To vreme je iza nas, a u prethodnoj deceniji izdvojili su se, pre svih, Molde i Bode/Glimt. Trebaće vremena da se Rozenborg vrati na stare staze slave, a prilika da uhvate zalet su, moguće je, ove kvalifikacije. Ako bi se domogli grupne faze Lige konferencija imali bi još šest jakih utakmica, ali i šansu da osvoje dosta bodova koji bi ima mnogo značili za koeficijent u nekom narednom izlasku na evro scenu. U domaćem prvenstvu su popravili rezultate, ali igre su još daleko od željenih. Trenutno su u seriji od četiri uzastopne pobede u Norveškoj i to ih je dovelo na 8. mesto na tabeli, ali sa dvocifrenim zaostatkom za timovima u zoni plasmana u Evropu. U kvalifikacijama za Ligu konferencija igrali su samo jedno kolo do sada, a izbacili su Krusaders iz Severne Irske i to tek nakon produžetaka u revanšu, pošto su oba meča završena rezultatom 2:2.

Harts

Srca iz Edinburga s etek sad uključuju u kvalifikacije, a to mogu da zahvale koeficijentu koji su obezbedili u prethodnim nastupima, ali pre svega dobrim rezultatima Seltika i Rendžera koji su pogurali i ostale škotske klubove. Harts je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige konferencija ali se nisu domogli proleća. Završili su kao treći u grupi, iza Bašakšehira i Fiorentine, a ispred RFS-a iz Letonije. Na kraju su osvojili 6 bodova iz šest mečeva, pa se čini da su mogli i bolje. Prošlu sezonu u Premijer ligi Škotske završili su na četvrtom mestu, a novu su započeli pobedom na gostovanju kdo Sent Džonsona, što može mnogo da znači na polju samopouzdanja pred gostovanje u Trondhajmu.

Predlog

Rekli bismo da su timovi tu negde po kvalitetu, ali nam se čini da Škoti igraju sa mnogo više elana u Evropi. Harts ima mnogo navijača kojima je sigurno dosadilo da u prvenstvu gledaju nadmetanje Seltika i Rendžersa iz godine u godinu. Ako bi Srca ponovo igrala u Evropi makar do zime, bio bi to veliki korak za ekipu iz Edinburga. Biće dosta tvrd meč u Norveškoj, a nama se čini da bi Harts mogao do trijumfa. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.