Petak, 11/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
11/08Haka vs Mariehamn1X2tip: X
7 / 10 Ulog
08/08/2023 15:53
U prvom meču nove runde finske elitne lige sastaju se dve poslednjeplasirane ekipe. Haka dočekuje Mariehamn u petak u 17 časova.
Haka

Ekipa iz Valeakoskija nikako ne može biti zadovoljna dosadašnjim učinkom i moraće tek u plej-autu da traži spas. Četiri kola pre kraja regularnog dela prvenstva postoje matematičke šanse da se Haka domogne gornjeg dela tabele, ali je ta misija gotovo nemoguća, jer pored njihovog maksimalnog učinka neophodno je da timovi koji su ispred njih izgube veliki broj bodova. Sumnjamo da i u ekipe Hake razmišljaju o plej-ofu, pogotovo u momentu kada je samo Mariehan iza njih na tabeli. Moramo reći da Haka igra mnogo bolje na svom terenu, i na osam odigranih mečeva u prvenstvu nisu nijednom poraženi. Problem leži u činjenici da su samo jednom pobedili, i to ekipu KTP-a. Ostalih sedam mečeva završena su remijem.

Mariehamn

Poslednjeplasirani tim finske lige vezao je ponovo dva poraza i malo upropastio dva dobra rezultata pre toga. Iz 18 utakmica sakupili su samo 14 bodova i ako žele da ostanu u eliti, a sigurno da žele, moraće mnogo bolje da igraju u plej-autu, ali i u četiri preostala kola u regularnom delu prvenstva. Možda je ovaj meč u Valeakoskiju i ključan za njih. Haka ima samo dva boda više i u slučaju trijumfa Mariehamn bi prestigao barem jednog konkurenta na tabeli. U prošlom kolu gostovali su kod aktuelnog šampiona HJK-a u Helsinkiju, i pored dobrog izdanja poraženi su sa 4:2. Nije mala stvar dati najboljem finskom timu dva gola i to na njegovom terenu, pa to može da hrabri pred duel sa Hakom. Mariehamn igra dosta dobro na strani, ove sezone imaju dve gostujuće pobede u prvenstvu, a pre poraza od Helsinkija imali su tri vezana meča u kojima su uzeli sedam bodova na strani, a nisu primili nijedan gol.

Predlog

U prvom delu sezone Mariehamn je pobedio Haku na svom terenu sa 2:1 i to je, da sve bude zanimljivije, bila jedina pobeda na domaćem terenu, barem do sada. S druge strane Haka se uzda u nepobedivost u Valeakoskiju i ovo je idealan meč da se, barem po statistici, završi bez pobednika. Možda takvim ishodom neće biti prezadovoljni ni jedni ni drugi, ali nama se čini da bi ovde lako mogao da dođe x. Za nerešen rezultat kvota je 3.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.