Petak, 11/08 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
11/08Wil vs SionDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
08/08/2023 16:07
Apsolutni derbi švajcarske Čelendž lige igra se u petak kada Vil dočekuje Sion. Meč je na programu od 20.30.
Vil

Mora se priznati da je Vil baš prijatno iznenadio na startu sezone. Mada nisu uspeli da iskoriste činjenicu da je u prethodnoj, zbog prošrenja Super lige, više ekipa išlo direktno u elitu, možda im to sada pođe za rukom. Iz tri kola imaju maksimalnih devet bodova. Pobedili su Belinconu i Šafhauzen u gostima, kao i Vaduz na svom terenu. Na ta tri meča dali su čak osam golova, ali će, čini nam se, prvi pravi ispit imati u ovoj rundi kada im u goste dolazi Sion, tim koji je proletos ispao iz elite. Prethodnu sezonu Vil je završio tek na petom mestu, ali treba reći da su plasman u Supwer ligu prokockali u finišu prvenstva pošto su u poslednjih šest kola imali samo jednu pobedu i čak četiri poraza, uključujući dva u poslednja dva kola.

Sion

U sezoni kada niko nije morao da ispadne iz elite, barem ne direktno, Sionu je pošlo za rukom da ispadne. Bili su poslednji na tabeli i igrali baraž protiv Lozane Ouši. Mada su važili za velikog favorita u dva meča sa mlađim timom iz Lozane bili su slabiji i evo ih među drugoligašima. Plan je da se odmah vrate u elitu, i sudeći po počeku, to neće biti iznenađenje. Sion ima maksimalan učinak posle tri kola, kao i Vil, a pobedili su Vaduz na strani, te Arau i Belinconu na svom terenu. Nema sumnje da je Sion jedan od najvećih kandidata da se preseli u Super ligu, ali je prvenstvo dugo i ne treba očekivati da dobijaju iz sedmice u sedmicu. Na teškom iskušenju će biti na gostovanju u Vilu, pogotovo jer je i domaćin na sjajan način započeo sezonu.

Predlog

Na ovom meču će se na pravi način sagledati vrednost ova dva tima. Ove sezone samo prvoplasirana ekipa ide direktno u Super ligu, dok će drugoplasirani tim morati da igra baraž. Obično je švajcarska druga liga dosta izjednačena, videlo se to i prošle sezone, pa neće biti čudo ukoliko se uskoro Sionu i Vilu na vrhu tabele pridruže i Tun, Arau ili još neka ekiša. Što se ove utakmice tiče smatramo da bi Vil mogao da iskoristi domaći teren i ostane neporažen u derbiju protiv Siona. Za duplu šansu 1x u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.