Subota, 12/08 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
12/08Arsenal vs Notingem ForestUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
08/08/2023 18:13
Vicešampion Engleske startuje u novom prvenstvu utakmicom protiv Notingem Foresta. Meč je na programu u subotu na Emirejtsu u 13.30.
Arsenal

Početak je za Tobdžije kao iz snova. Najzad su uspeli da pobede Mančester Siti, doduše tek nakon penala, ali su prigrabili prvi trofej u sezoni, ujedno i prvo posle pune tri godine. U prethodnoj sezoni Arsenal nije uspeo da se okiti titulom, mada je dobar de prvenstva bio na vrhu, ali je Artetin tim uspeo da se etablira ponovo među najbolje engleske timove, i što je najvažnije, vrati u Ligu šampiona. Ovog leta se dosta radilo u severnom Londonu, stigla su dobra pojačanja i veruje se da Tobdžije mogu ugroziti i, u poslednje tri sezone, neprikosnovene Građane. Treba istaći transfere Deklana Rajsa iz Vest Hema, za koga je dat ogroman novac, ali i Kaija Haverca iz Čelsija. Stigao je i Ajaksov Timber, dok je od standardnih prvotimaca otišao samo Granit Džaka i to u Bajer iz Leverkuzena.

Notingem Forest

Šumari su uradili ono što su hteli u prošloj sezoni, opstali su u Premijer ligi, ali su i shvatili razliku između Čempionšipa i elitnog ranga. Jedno vreme činilo se da im nema spasa, ali su dobrim rezultatima u poslednjih šest kola, kada su upisali tri pobede, dva remija i samo jedan poraz, prebrinuli sve brige oko statusa. Na kraju su završili kao 16. sa četiri boda više od Lestera, prvog tima ispod crte. NOtingem Forest je uložio mnogo prošle sezone u svoj tim. Trebalo je vremena da se ekipa uigra i da počne da liči na pravi tim. Sve vreme, i dok im nije išlo dobro, sa tribina su imali bezrezervnu podršku. U toku letnje pauze doveden je Entoni Elanga iz Mančester Junajteda, Kris Vud iz Njukasla, dok skoro niko od bitnijih igrača iz prople sezone nije otišao. Rezultati u pripremnom periodu nisu bili najbolji, posebno brine poraz od Rena sa 5:0, a još je više zabrinjavajuća neefikasnost, jer na četiri poslednja pripremna meča nisu dali gol. Rivali su redom bili Lids, OSV, Ren i Ajntraht iz Frankfurta.

Predlog

Navijači Arsenala su oduševljeni osvajanjem Komjuniti šilda, a posebno jer su to uradili protiv Mančester Sitija. Mora se priznati da su bili na rubu poraza, do izjednačenja su stigli u 101. minutu, jedanaestom minutu sudijske nadokande, pa su zatim bili bolji sa penala. Očekujemo da u meču protiv Foresta prorade napadači, iako je van stroja zbog povrede još uvek Gabrijel Žezus. Naš predlog je domaćin daje tri gola, a za T13+ kvota je 1.81 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.