Petak, 11/08 - Fudbal, Poljska, Ekstraklasa
11/08Piast Gliwice vs Raków Częstochowa1X2tip: X
7 / 10 Ulog
09/08/2023 14:16
Šampion Poljske između dve utakmice kvalifikacija protiv Kiprana gostuje u Gljivicama. Meč sa Pjastom igra se u petak u 20.30.
Pjast

Ekipa iz Gljivica je u prethodnoj sezoni stigla do pete pozicije i za jedno mesto im je izmakao plasman u evropske kupove, u koje su otišle četiri najbolje ekipe. Ipak, od četvrtoplasiranog Pogona na kraju su imali čak sedam bodova više, pa neke velike šanse za plasman u evropske kvalifikacije i nije bilo. U prva tri kola u novoj sezoni još su bez pobede. Poraženi su na premijeri od Leha, i to na svom terenu, ali su zato u naredna dva meča na strani neporaženi, a nisu primili ni gol. rezultatom 0:0 završeni su okršaji Stalom i Gornjikom, i ma koliko navijače može da raduje čvrsta odbrana, toliko može da ih brine neefikasnost napadača. Jedini gol postigli su u porazu od 2:1 protiv Leha, a  taj gol postigli su u prvom poluvremenu, pa je Pjast bez datog pogotka već pet poluvremena, više od 225 minuta igre.

Rakov

Poljski prvak ima naporno leto. Prvenstvo je rano krenulo, a krenule su, za njih, rano i kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošle sezone stigli su do svoje prve titule, potpuno zasluženo, a za sada odlično guraju i u Evropi. U prvom kolu kvalifikacija eliminisali su estonsku Floru, a u drugom prvaka Azerbejdžana Karabag. U utorak je odigran prvi meč trećeg kola protiv kiparskog Arisa iz Limasola, a Rakov je slavio sa 2:1. Bilo je sve po planu do 89. minuta kada su Kiprani postigli gol i tako lepu prednost oljaka od dva gola prepolovili. Revanš će biti težak, a ekipa iz Čestohove je u domaćem prvenstvu već odložila jedan meč, pa ne može i drugi. U dve odigrane utakime, obe na svom terenu, pobedili su ubeljdivo Jagjeloniju i remizirali, neočekivano, sa Vartom.

Predlog

Rakov je već napravio jedan ozbiljan kiks remijem sa Vartom, ali je prvenstvo dugo i prilika za popravni će biti. Međutim, u Evropi nemaju taj luksuz, pogotovo ako žele da debituju u Ligi šampiona. Prednost od jednog gola protiv Arisa nije mala, ali nije ni velika. Fokus kod Rakova biće na tom revanšu na Kipru, što daje šansu Pjastu da možda dođe do prve pobede u sezoni. Nama se čini da bi nerešen rezultat zadovoljio i jedne i druge, a recimo da je prethodna tri duel između ova dva tima dobio Rakov rezultatom 1:0. Za x se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.