Nedelja, 13/08 - Fudbal, Norveška, Elitserija
13/08Alesund vs HamKam1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
10/08/2023 15:24
Derbi začelja norveške elitne lige igra se u Olesundu. \'\'Fenjeraš\'\' dočekuje Ham Kam u nedelju u 17 časova.
Olesund

Veliku borbu vodiće ovaj tim da bi pokušao da izbegne najgore i seidbu u drugu ligu. Trenutno su na poslednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova iz 17 utakmica. Efikasnost je najveći problem za Olesund, oni su na 17 utakmica dali samo 12 golova, a to je premali broj pogodaka da bi mogli da računaju na više bodova i bolji plasman. U prethodnom kolu Olesund je ostavrio važan trijumf protiv Stromsgodseta i to minimalnim rezultatom, a preostale dve pobede u aktuelnoj sezoni ostvarili su protiv Rozenborga 1:0 i, što je najveće iznenađenje do sada, protiv aktuelnog šampiona Moldea sa 3:1. Između pobeda nad \'\'Ružama\'\' i Stromsgodsetom smesila su se četiri uzastopna poraza, od kojih je jedan doživljen od rivala u ovom kolu.

Ham Kam

Tim iz Hamara je na 14. mestu, a ta pozicija na kraju sezone vodi samo u baraž za opstanak. Ham Kamu je bitno da napreduju makar jedno mesto i tako opstanu bez dodatnog nerviranja i stresova. To neće biti lako, oni su na početku sezone važili za jednog od glavnih kandidata za selidbu u drugu ligu, ali je neprijatno izenandila Volerenga, koja se sada nalazi iza njih. Ham Kam je u grupi timova koji imaju po 16 osvojenih bodova, a sa njima su u toj grupi još Stabek i Sandefjord, a tim iz Hamara je slabije plasiran od pomenute dve ekipe zbog lošije gol razlike. U julu je Ham Kam imao tri vezane pobede u prvenstvu i umakao sa dna tabele, ali su sada vezali dva poraza, jedan od Lilesterma na strani, i drugi od Brana u Hamaru prošle sedmice.

Predlog

Rekosmo da su se Ham Kam i Olesund sastali pre nešto više od mesec dana u Hamaru. Slavio je domaćin sa 2:1, a svi golovi su pali u drugih 45 minuta. To jeste važno pomenuti jer su oba prošlogodišnja okršaja izmešu ova dva rivala završena bez pobednika i bez golova. Bilo je 0:0 i u Olesundu i u Hamaru. Neće biti mnogo golova ni sada, a verujemo da bi Olesund mogao da postigne bar jedan i ostvari važan trijumf. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.