Nedelja, 13/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
13/08Ilves vs KuPS1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
11/08/2023 14:44
Posle ispadanja iz Evrope vicešampion iz Kuopija u potpunosti se posvetio prvenstvu. Meč u Tampereu igra se u nedelju u 15 časova.
Ilves

Tim iz Tamperea je u jako lošoj formi i gotovo je izgubio sve šanse da se nađe u plej-ofu posle regularnog dela sezone. Sva je prilika da će Ilves igrati u plej-autu, ali smatramo da ne bi trebalo grčevito da se bore za opstanak i pored činjenice da pre ovog kola imaju samo tri boda više od poslednjeplasiranog Mariehamna. Ne znamo šta se dogodilo s ovim timom, pa već deset uzastopnih kola ne znaju za trijumf. Poslednji put su u prvenstvu pobedili još 26. maja kada su u gostima savladali VPS u Vasi. Sada je Ilves u seriji od tri uzastopna poraza, nakon neuspeha na gostovanju kod Helsinkija izgubili su dva puta na svom terenu, od VPS-a i Hake. Sada treći put uzastopno igraju u Tampereu, ali je rival jači od prethodna dva.

KuPS

Nije uspeo vicešampion Finske da se probije do trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Ispali su od irskog Deri Sitija, mada su po kvalitetu tu negde sa ovim timom. U Kuopiju je bilo 3:3 u revanšu, da je Deriju bio dovoljan trijumf od 2:1 u prvom meču. Sada KuPS kreće u misiju osvajanja titule, što bi mu narednog leta donelo mnogo lakši put do grupne faze nekog od evropskih takmičenja. Trenutno dele drugo mesto sa SJK-om, oba tima imaju po 35 bodova iz 18 utakmica, a na vrhu je HJK sa dva boda više, ali i utakmicom više odigranom. Jasno je da novog šampiona treba tražiti između ova tri tima, a smatra se da on neće biti poznat do samog finiša plej-ofa. Helsinki još igra u Evropi, pa je to šansa za ekipe iz Seinajokija i Kuopija da mu možda pobegnu na tabeli.

Predlog

Ilves je dao samo jedan gol na poslednjih pet utakmica. Imali su niz od četiri meča na kojima nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, da bi gol postigli tek u prošlom kolu protiv Hake, i to tek u finišu kada su gosti već vodili sa 2:0. U prvom delu sezone KuPS je slavio sa 1:0 na svom terenu protiv Ilvesa, a verujemo da može do pobede i u Tampereu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.