Ponedeljak, 14/08 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
14/08Homburg vs Darmštat 98Da postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
12/08/2023 10:35
Novi bundesligaš u prvom kolu DFB kupa gostuje u Homburgu. Utakmica je na programu u ponedeljak u 18 časova.
Homburg

Domaćin je član četvrte lige, igra u Regionalnoj ligi jugo-zapad, a prethodna sezona bila je poprilično uspešna. Homburg je završio na četvrtom mestu, ispred njih su bili drugi tim Hofenhajma, Štajnbah i Ulm, prvoplasirani tim koji je kasnije izborio ulazak u treću ligu. Sistem takmičenja u regionalnim ligama je takav da samo prvoplasirani tim ide u baraž za plasman u treću ligu i to je nešto đto će se morati menjati, barem se tako govori. Možda je rešenje kao u Engleskoj, gde je prvih pet rangova nacionalno, i prolaznost je dosta velika, što donosi zanimljivosti. Ovako, u Nemačkoj, više od polovine timova iz regionalnih liga, a ima ih šest, igraju revijalne mečeve tokom većeg dela sezone. Homburg je u novom prvenstvu startovao remijem sa Alenom, i videćemo u narednim utakmicama kakvi su im planovi.

Darmštat

Ekipa iz gradića pored Frankfurta je u većem delu sezone obeležila takmičenje u Cvajti. Uspeli su da izbore povratak u Bundesligu, mada na kraju nisu bili prvi i pored istog broja bodova kao i Hajdenhajm. To i nije toliko važno, bitno je da će se u Darmštatu u narednih godinu dana igrati prvoligaški fudbal, a da podsetimo one koji se ne sećaju, ovaj klub je bio član Bundelsige u dve vezane sezone 2015/16 i 2016/17. Igrali su u eliti i u još dva navrata ranije, početkom osamdesetih prošlog veka i na kraju sedamdesetih. Dakle, nisu \'\'tikva bez korena\'\', ali je igranje u najjačem nemačkom rangu veoma zahtevan zadatak i videćemo koliko je tim iz Hesena spreman na to. Inače, Darmštat je po ispadanju iz elite konstantno bio u Cvajti, punih šest godina uzasztopno.

Predlog

U pripremnom periodu Darmštat je igrao dosta slabo, nisu zabeležili nijednu pobedu, a generalnu probu imali su u meču sa slavnim Liverpulom. U toj utakmici, odigranoj u Prestonu, poraženi su sa 3:1. Svakako je bundeslogaš favorit protiv tima koji igra u četvrtoj ligi, ali smatramo da i Homburg ima šta da kaže, i da će zbog očiglednog motiva uspeti da makar jednom zatrese mrežu velikog rivala. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.71 u kladionici Meridianbet za GG.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.