Ponedeljak, 14/08 - Fudbal, Španija, La Liga
14/08Cádiz vs Deportivo Alaves1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
12/08/2023 10:54
Baskijski klub je povratnik u La Ligu, a novi početak u eliti zakazan je za ponedeljak u 19.30 na stadionu Kadiza.
Kadiz

Domaćin je imao tešku sezonu, borio se za opstanak do poslednjeg kola, ali je na kraju bio čak i visoko plasiran, završio je na 14. mestu. Ipak, to može biti varka, od prvog tima koji je završio ispod crte, bio je to Valjadolid, imali su samo dva boda više. Sve u svemu u Kadizu su svi zadovoljni, polako postaju stabilan prvoligaš, mada su na mala vrata ušli u elitu pre tri sezone. Ambicije za ovu novu nisu ništa drugačije, opstanak je jedini cilj, a svakako da bi bilo dobro da se za njegovo ispnunjenje ne čeka poslednje kolo. U pripremnom periodu fudbaleri Kadiza igrali su dosta dobro, imaju samo jedan poraz i to u meču sa novim prvoligašem Las Palmasom. U prelaznom roku u Kadiz su stigli Argentinac Gonzalo Eskalante iz Lacija i bivši fudbaler Valjadolida Serhio Gvardiola, a bilo je dosta igrača i na proveri.

Alaves

Baskijci su uspeli u nameri i posle samo jedne sezone u Segundi uspeli su da se vrate u La Ligu. Nije to bio lak put, u elitu su na direktan način ušli Las Palas i Granada, a Alavesu je preostalo da se, kao četvrtoplasirana ekipa, kroz plej-of probiju do La Lige. U polufinalu su igrali sa petoplasiranim Eibarom. Posle 1:1 u Eibaru slavili su u Vitoriji sa 2:0, a u finalu plej-ofa sastali su se sa Levanteom. U Vitoriji nije bilo golova u prvom meču, kao ni u predgrađu Valensije posle 90 moinuta igre, i kada su se svi spremali za penale, Alaves je postigao gol iz jedanaesterca, verovali ili ne, u 129. minutu, mada je kazneni udarac dosužen 15 minuta ranije. Bilo je ogromnih protesta domaćina, i dugo se čekalo na realizaciju penala od strane Viljalibrea.

Predlog

Dakle prošle sezone nije bilo duela između ova dva tima. Poslednji je odigran u finišu sezone 2021/22, baš u polsednjem kolu, a Kadiz je minimalnim rezultatom slavio u Vitoriji. Taj trijumf ostavio je Kadiz u ligi, a Alaves se i pre toga već oprostio od elite. Znajući Špance, možda sada Kadiz \'\'vrati\'\' uslugu Alavesu, pa pokušajte sa dvojkom za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 3.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.