Ponedeljak, 14/08 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
14/08Fylkir vs Stjarnan1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
12/08/2023 11:09
Gosti su se serijom dobrih rezultata popeli do četvrtog mesta, dok će domaćin najverovatnije morati u plej-aut. Utakmica u islandskoj prestonici igra se u ponedeljak u 21.15.
Filkir

Tim iz Rejkjavika, jedan od mnogih u dva najjača ranga Islanda, nema poraz u tri prethodna kola. Pobedili su Hafnarfjordur na strani, dok su remizirali sa Kopavogurom na svom terenu i Framom na strani u prethodnom kolu. Inače pre trijumfa nad FH-om imaju su niz od čak sedam utakmica bez trijumfa i to je bilo presudno za njihove ambicije da se nađu u plej-ofu. U ovommomentu Filkir se nalazi na 9. mestu sa 17 bodova, a od šestoplasiranog tima su udaljeni sedam bodova na četiri kola pre kraja. Teško je očekivati da se mogu naći u gornjoj polovini tabele posle 22 kola, pa će u nastavku sezone, po okončanju regularnog dela, igrati sa timovima od 7. do 12. mesta. Opstanak ne bi smeo da predstavlja problem za Filkir, ali će to biti jedini uspeh za povratnika u prvu ligu.

Stjarnan

Gosti su dosta loše započeli sezonu ali kako je takmičenje odmicalo i Stjarnan je pružao sve bolje partije. Pred 19. kolo nalaze se na odličnom četvrtom mestu, ali sa velikim zaostatkom za tri vodeća tima i teško je očekivati da, barem u dogledno vreme, ugroze nekg od njih. Breidablik, koji je treći, beži im devet bodova, a dve prvoplasirane ekipe, Valur i Vikingur, imaju 16 odnosno 22 boda više u ovom momentu. Mnogo veći problem za Stjarnan je da zadrži ovu poziciju ili makar neku u gornjoj polovini. Na sedmom mestu je Kopavogur koji ima samo dva boda manje od Stjarnana pred 19. kolo. Svaki meč do kraja regularnog dela biće kvalifikacioni za Stjarnan kada je plasman u plej-of u pitanju.

Predlog

Za goste je utakmica, bar nam se čini, mnogo važnija. Stjarnan je u dobroj formi i bez poraza je već 6 utakmica, a u tom periodu imaju četiri pobede i dva remija. U prvom delu sezone, kada je Stjarnan bio domaćin u Gardabaeru, rezultat je bio 2:2, a Stjarnan je izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Čini nam se da je Stjarnan bliži uspehu, i predlažemo dvojku sa kvotom 1.93 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.