Utorak, 15/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
15/08SJK vs KTP1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
12/08/2023 18:35
Posle dva neprijatna poraza domaćin je u situaciji da mora da pobedi. Zaostali meč finske lige igra se u utorak u 17 časova.
SJK

Ekipa iz Seinajokija sjajno je započela sezonu i bilo je pitanje vremena kada će se osamiti na vrhu tabele. Samo zato što su imali više odigranih mečeva KuPS i Helsinki su im bili uz rame, ali kada je SJK trebalo da napravi taj odlučujući kork i glavnim rivalima umakne na određenu bodovnu razdaljinu, vezali su dva vrlo neprijatna poraza. Prvo su na svom terenu poraženi od aktuelnog šampiona Helsinkija i pored toga što su imali vođstvo. Od tog poraza nisu uspeli da se oporave pa su bodove prepustili i VPS-u u Vasi, mada se mora priznati da i taj tim igra kao preporođen u drugom delu sezone. Sada HJK ima dva boda više, ali i meč više odigran od SJK-a, a u ovom momentu ne znamo šta je KuPS, koji ima isto 35 bodova, kao i SJK, uradio u Tampereu kod Ilvesa.

KTP

Za goste je sve osim ispadanja u drugu ligu uspeh. Trenutno nisu na dnu, ali od poslednjeplasiranog Mariehamna imaju samo dva boda više, doduše i jednu utakmicu manje odigranu. Svakako će ekipa iz Kotke u plej-aut, ali nije svejedno sa koje će pozicije i sa koliko bodova krenuti u misiju obezbeđivanja opstanaka u eliti. Najveći problem u ovom momentu za KTP je forma. Ova ekipa je bez pobede u prvenstvu na poslednjih pet mečeva, a nakon dva remija sada su u seriji od tri poraza. Gubili su redom od Oulua, KuPS-a i Intera iz Turkua, a na ta tri meča primili su 9 golova, što je previše za finske standarde.

Predlog

U prvom delu sezone SJK nije imao nikakvih problema da osvoji bodove u Kotki. Slavili su protiv KTP-a sa 2:0, ali je od tog meča prošlo mnogo  vremena, skoro tri meseca. KTP i po tradiciji ima dosta muka sa SJK-om. Nisu pobedili tim iz Seinajokija nikad u zvaninom meču, ali ih i nisu mnogo odigrali, svega šest. Četiri puta je slavio SJK, a samo dva puta je konačan rezultat bio nerešen. Smatramo da je ovo fiks dana i da ovde dolazi jedinica. Kvota za trijumf domaćina je 1.43 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.