Utorak, 15/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
15/08Aris vs Raków Częstochowa1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
12/08/2023 19:00
Posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za LIgu šampiona poljski prvak ima gol prednosti. Revanš na Kipru igra se u utorak u 19 časova.
Aris Limasol

Za razliku od svog rivala ekipa sa KIpra nema još uvek obaveze u domaćem prvenstvu. To može biti i dobro i loše. Dobro jer mogu odmorni da sačekaju revanš koji ih može odvesti na prag plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, a loše zbog činjenice da nemaju dovoljan broj takmičerskih mečeva u nogama. U Čestohovi su se \'\'izvukli\' u finišu. Gubili su sa 2:0, kada je Južnoafrikanac Majambela postigao gol velike nade u 89. minutu. Pre duela sa Poljacima Aris je eliminisao beloruski BATE Borisov kome je dao 11 golova u dva meča. Doduše i BATE je uspeo pet puta da pogodi njihovu mrežu za 180 minuta igre. Recimo još da je Aris već osvojio jedan trofej, u Super kupu Kipra pobedili su Omoniju sa 2:0.

Rakov

Čini se da poljski prvak već plaća cenu napornog ritma na startu sezone. I ranije su predstavnici u Evropi imali problema kada krenu kvalifikacije jer za ritam sreda-subota ili četvrtak-nedelja nemaju svi timovi dovoljno kvalitetan i brojan roster. Rakov je odigrao već devet zvaničnih utakmica u samo mesec dana. Neverovatan podatak. U prvenstvu Poljske su čak preskočili jedno kolo, pa da su i njega odigrali bilo bi tačno 10 utakmica. Pored tri meča u prvenstvu i jednog u Super kupu, u kvalifikacijama su već pet puta izlazili na teren. Dva puta su pobedili estonsku Floru, onda eliminisali azerbejdžanski Karabag, i odigrali prvi meč sa Arisom u kome su slavili 2:1. U petak su morali da putuju u Gljivice gde suu poraženi od domaćeg Pjasta sa 2:1 golom u sudijskoj nadoknadi. Bio je to prvi poraz od početka sezone s obzirom da su od Legije izgubili u Super kupu, ali tek posle penala.

Predlog

Neće biti lako POljacima na Kipru. Sigurno će im veliki rival, pored Arisa, biti i temperatura, a Kiprani su znali i ranije da svoje mečeve u evropskim kvalifikacijama zakazuju u terminima kada je sunce još visoko. Belorusi se nisu snašli, primili su pola tuceta golova u Limasolu, a protiv Rakova Arisu trebaju dva, pod uslovom da ne prime nijedan. Naš predlog je jedinica, a hoće li proći Aris, ostaje da vidimo. Kvota ta pobedu domaćina u kladionici CircusBet iznosi 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.