Utorak, 15/08 - Fudbal, Engleska, Liga 1
15/08Derbi Kaunti vs Oxford UnitedUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
14/08/2023 13:23
Posle šoka na startu Derbi se oporavio. U trećem kolu Lige 1 Ovnovi dočekuju tim iz univerzitetskkog centra. Meč se igra u utorak u 20.45.
Derbi Kaunti

Navijači Derbija moraju da se pomire s činjenicom da će njihovi ljubimci morati bar još jednu sezonu da igraju u trećoj ligi. Finansijska situacija se malo stabilizvala, ali je Derbi Kaunti još uvek daleko od tima koji je bio deo engleske elite. U prošloj sezoni Ovnovi su bili tek sedmi, a skupo ih je koštao poraz u poslednjem kolu od Šefild Venzdeja. Sovama trijumf nije značio ništa u tom trenutku, ostali su treći, ali su Ovnovi ostali bez plej-ofa. Na kraju je tim iz Šefilda prošao u Čempionšip a Derbi igra i dalje u Ligi 1. U prvom kolu Kaunti je poražen na svom terenu od Vigana sa 2:1, ali je te bodove vratio trijumfom u Bartonu prošle subote. Treba reći da su okončali nastup u EFL kupu već u prvom kolu, u Derbiju ih je savladao Blekpul.

Oksford Junajted

Tim iz jednog od najpoznatijih engleskih univerzzetskih centara takođe ima tri boda na kontu nakon dva odigrana kola u Ligi 1. U prvom kolu su poraženi od \'\'kolega\'\' iz Kembridža, ali su zato prethodnog vikenda slavili minimalan trijumf protiv ekipe Karlajla. Mogu biti zadovoljni startom, pre svega jer se njihove ambicije završavaju na opstanku u ovom rangu. Prošle sezone su bili tek 19. na kraju i od prvog tima ispod crte, MK Donsa, imali su na kraju samo dva boda više. U EFL kupu ni oni nisu bili uspešni, i njihov rival je bio tim iz Čempionšipa, a poraženi su u Bristolu od domaćeg Sitija sa 5:1.

Predlog

Tri godine je proveo Oksford u Čempionšipu početkom devedesetih, i tada su se prvi put sastale ove dve ekipe. Na nove okršaje čekalo se do prethodne sezone kada je Derbi ispao u Ligu 1. Oba prošlosezonska duela dobio je Derbi Kaunti, 1:0 u Derbiju i 3:2 u Oksfordu. I sada su Ovnovi ozbiljniji tim i verujemo da će biti uspešniji u ovom meču. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.