Sreda, 16/08 - Fudbal, Međunarodni, World Cup, Women
16/08Australija vs Engleska1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
14/08/2023 17:34
U polufinalu Svetskog prvenstva za žene fudbalerke Australije igraju protiv Engleskinja u sredu od 12 časova po srednjeevrospkom vremenu.
Australija

Selekcija Australije jedan od domaćina Mundijala, pored Novog Zelanda, i ovo je njihov najveći dosadašnji uspeh. Australijanke su, uz veliku pomoć sa tribina, uspele da se probiju u polufinale i neće biti iznenađenje i ako ih budemo gledali u velikom finalu. Pre ovog Mundijala nastupali su na šampionatu Azije i stale u četvrtfinalu. U grupi su Australijanke pobedile Rebubliku Irsku, pa izgubile od Nigerije, da bi najbolji meč, uopšte, odigrali kada je bilo najpotrenbnije i pobedile Kanadu sa 4:0. U osmini finala bile su uspešnije od Danske, a u četvrtfinalu videli smo pravu dramu protiv Francuskinja. Golova nije bilo za 120 minuta igre, a onda su usledili pebali. Tri puta je Australija imala mogućnost da postigne gol i reši meč, i sva tri puta su njene fudbalerke promašivale. Tek u desetoj seriji je Kortni Vajn pogodila i odvela domaćina u polufinale.

Engleska

Ženski fudbal ušao je na velika vrata na Ostrvo prošlog leta kada su Engleskinje osvojile EURO, pobedivši u finalu selekciju Nemačke posle produžetaka sa 2:1, pred više od 87 hiljada navijača na čuvenom Vembliju. Fudbalerka koja je postigla odlučujući gol u tom finalu Kloi Keli, zavredila je epitet prave junakinje cele države. Sa velikim ambicijama Engleskinje su otiše i na Mundijal, pošto su prethodno lako prošle kvalifikacionu grupu. Na Mundijalu su u grupi bili sa Haitijem, Danskm i Kinom, i sa tri pobede se, kao prve, probile u nokaut fazu. U osmini finala bilo je jako uzbudljivo sa Nigerijkama i Engleska je prošla tek posle penala. Ništa lakše nije bilo ni u polufinalu, Kolumbija je prva povela, a samo zahvaljujući grešci golmake južnoameričke selekcije Engleska je izjednačila. Na kraju su Engleskinje slavile sa 2:1.

Predlog

Šanse za trijumf su negde podjednake. Australija se uzda u pomoć sa tribina, a Engleskinje u kvalitet. Videlo se i protiv Francuske da Australija nema dovoljan broj kvalitetnih fudbalerki, a sada su i ove iz prve postave umorne. Zato smatramo da je Engleska bliža trijumfu i predlažemo dvojku sa kvotom 2.40 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.