Sreda, 16/08 - Fudbal, Island, 1 deild
16/08Grótta vs Fjölnir1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
15/08/2023 13:18
Domaćin je u katastrofalnoj formi i polako gubi korak u bici za plej-of. Meč protiv Fjolnira igra se u sredu u 21.15.
Grota

Posle odličnog starta sezone u islandskoj drugoj ligi ekipa Grote ja upala u krizu iz koje se izlaz ne nazire. U prethodnih pet kola osvojili su samo jedan bod i na tabeli su pali ispod zone plasmana u plej-of. Da podsetimo, samo prvoplasirani tim iz druge lige ide direktno u islandsku elitu, dok će timovi plasirani od 2. do 5. mesta igrati plej-of za još jednu poziciju. Od starta se Aftereldung nametnuo kao glavi favorit, ali su i oni počeli da beleže nešto lošije rezultate i dobili su konkurente u ekipama Akranesa, Fjolnira i Leiknira. Prošle sezone nije bilo plej-ofa i u prvu ligu išla su dva najbolja tima, a Grota je na kraju bila treća i taj plasman im je za dlaku izmakao.

Fjolnir

Gosti se nadaju da bi mogli da sustignu vodeći Aftureldig u preostalih sedam kola, mada je razlika od sedam bodova dosta velika. Veće šanse ima Akranes koji zaostaje za liderom samo tri boda, a i u odličnoj je formi. Za Fjolnir je najbitnije da se ustali na poziciji koja vodi u plej-of, pa da onda pokušaju da dođu do plasmana u elitu, mada sigurno neće biti favoriti u doigravanju. Fjolnir je dva puta poražen u tri poslednja kola, oba pšuta na svom terenu, dok su na strani vrlo uspešni i od starta sezone imaju čak pet pobeda, dva remija i samo jedan poraz, od Aftureldinga sa 4:3. Izgleda da im odgovara kada gostuju, pošto su na svom terenu uzeli mnogo manje bodova.

Predlog

U prvom delu sezone na utakmici igranoj u Grafavoguru na terenu Fjolnira, rezultat je bio 2:2. Međutim, Fjolnir igra bolje na strani, a i Grota je totalno van forme, pa bi u ovom duelu lako mogla da dođe dvojka. To i jeste naš predlog, a za pobedu gostiju u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent koji iznosi 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.