Četvrtak, 17/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
17/08Pyunik vs Bodø / GlimtUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
15/08/2023 13:47
Norvežani su najveći deo posla oko plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija završili na svom terenu kada su pobedili sa 3:0. Revanš u Jermeniji igra se u četvrtak u 18 časova.
Pjunik

Sva je prilika da se neće ponoviti prošla sezona u kojoj je Pjunik igrao grupnu fazu Lige konferencija. To u najvećoj meri mogu da ahvale činjenici da nisu odbranili titulu u Jermeniji i da su pehar prepustili ekipi Urartu. Podesćamo da šampioni imaju pravo na kiks u kvalifikacijama, dok ostali timovi to nemaju, makar iz ovih slabijih liga. Pjunik je eliminisao estonski Narvu i Švedski Kalmar, pobedivši u sve četiri utakmice, ali su u prvom meču na severu Norveške doživeli težak poraz od 3:0 i šanse za prolaz dalje su im minimalne. U domaćem prvenstvu su, posle dva odigrana kola, tek na 4. mestu sa četiri osvojena boda. Glavna preokupacija će im biti povratak titule i mnogo lakši put sledećeg leta u evropskim kvalifikacijama, pogotovo nakn povećanog koeficijenta.

Bode/Glimt

Lider norveškog prvenstva ostao je bez titule posle dve sezone i šampion je postao Molde. Sada Bode ima glavni cilj da ponovo postane prvak i da sledećeg leta pokuša da se domogne grupne faze Lige šampiona. Značilo bi im i da se plasiraju u Ligu konferencija ove sezone, a do toga ih deli još ovaj revanš sa Pjunikom, kao i plej-of mečevi protiv boljeg iz dvomeča Aktobea i Šepšija, pa je jasno da će i u tim mečevima Bode biti favorit. U prethodnom kolu kvalifikacija, od koga je norveški klub i startovao, Bode je imao teškog rivala, češki Bohemijans, ali je pobedio u oba meča postigavši ukupno sedam golova. Nešto slabije su u prethodnom periodu igrali na domaćem planu, vezali su dva poraza i sada su na tabeli bodovno izjednačeni sa Vikingom, a nije daleko ni Tromze. Prioritet je titula, ali ni Evropa nije za zanemarivanje.

Predlog

S obzirom da gosti imaju tri gola prednosti iz prvog meča jasno je da će Pjunik morati da krene ofanzivno od prvog minta. Kao posledica takve igre moglo bi da dođe do prilika za Bode da ih ugrozi iz kontra napada. Norvežani to umeju, pa je naš predlog gost daje dva gola. Za T22+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.