Četvrtak, 17/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
17/08Breidablik vs ZrinjskiUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
15/08/2023 14:04
Posle šokantnog rezultata iz Mostara Islanđanima su ostale male šanse da se probiju u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč u Kopavoguru igra se u četvrtak u 19.30.
Breidablik

Prvak Islanda započeo je ebropske kvalifikacije još u pretkolu i za početak eliminisao Tre Pene iz San Marina i podgoričku Budućnost, postigavši 12 golova na te dve utakmice. Bili su domaćini tog turnira, a uspešni su bili i u prvom kolu kada su u dvomeču izbacili irski Šamrok. Prejak je bio FC Kopenhagen u drugom kolu, pa su se Islanđani prebacili u kvalifikacije za slabije takmičenje, za Ligu Evrope. Pod Bjelim Bregom su dođiveli pravu katastrofu, primivši čak šest golova. Povoljna okolnost je to što su dali dva, ali je teško očekivati da mogu pobediti Zrinjski sa četiri gola razlike, pa će, najverovatnije, morati u plej-of za Ligu konferencija. Ne blistaju u poslednje vreme ni u domaćem prvenstvu, u tri prethodna kola uzeli su samo dva boda ukupno i odbrana titule je sve dalje od realizacije.

Zrinjski

Tim iz Mostara je već godinama dominantan u Bosni i Hercegovini, a prethodne sezone su ostali bez ssvog prvog plasmana u grupnu fazu tek posle penala protiv Slovana. lovački šampion bio je koban po Plemiće i ovog leta, izbacio ih je iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je Zrinjski pobedom od 6:2 nad Breidablikom jako blizu da po prvi put igra Evropu do Nove godine. U slaučaju da sačuvaju četiri gola prednosti na Islandu sigurno idu u grupnu fazu Lige konferencija, a igraće u plej-ofu za LIgu Evrope protiv austrijskog LASK-a iz Linca. Verujemo da će trener Krunoslav Rendulić uspeti da napravi taktiku da se Breidablik eliminiše, a svakako da bi prijala još jedna pobeda, koja bi dodatno podigla klupski koeficijent.

Predlog

Malo ko je očekivao da će pod Bjelim Bregom pasti osam golova u prvom meču. Već posle pola sata Zrinjski je vodio sa 3:0 i tu negde se već moglo nazreti kako će se meč okončati. Islanđani bukvalno nemaju šta da izgube, krenuće ultra ofanzivno, a poseduju solidan napadački kvalitet, podsećamo da su jednom Kopenhagenu dali tri gola na Parkenu. Naš predlog je domaćin daje dva gola, ali sumnjamo da će uspeti da nadoknadi veliku prednost Mostaraca. Za T12+ kvota je 2.15 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.