Četvrtak, 17/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
17/08Maribor vs FenerbahčeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
15/08/2023 14:21
Posle prvih 90 minuta dvomeča između slovenačkog i turskog tima, Fener ima prednost od dva gola. Revanš se igra u Ljudskom vrtu u Mariboru u četvrtak u 21.15.
Maribor

Ljubičasti su imali mnogo problema i u rva dva kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv malteškog i luksemburškog predstavnika. Birkirkaru su eliminisali tek posle preokreta na Malti, dok su protiv Diferdanža slavili tek u produžetku, a prethodno su poravnali u poslednjem minutu. Gledano iz tog ugla poraz u Istanbulu od 3:1 i nije toliko loš. Sve do tridesetak minuta do kraja golova nije bilo, onda je Fener postigao dva za kratko vreme, da bi gol velike nade za Maribor dao Strajnar u 72. minutu. Sve bi bilo sjajno da se tako završilo, ali je Dušan Tadić realizovao jedanaesterac u trećem minutu nadoknade i doneo dva gola viška za svoj novi klub. U prvenstvu Slovenije Maribor je pobedio u sve tri do sada odigrane utakmice.

Fenerbahče

Vicešampion Turske polako se vraća na evropsku scenu. Za početak bi bilo dobro da ponovo izbore igranje u Evropi makar do Nove godine, mada su prošle sezone igrali i u osmini finala Lige Evrope kada ih je zaustavio kasniji osvajač španska Sevilja. Fener je ovog leta doveo iskusni dvojac sa Balkana, Dušana Tadića i Edina Džeka i oni su već počeli da se otplaćuju. Džeko je postigao oba gola u premijernoj pobedi u turskom šampionatu protiv Gaciantepa u nedelju, dok je Tadić postigao treći gol protiv maribora u prvom okršaju kvalifikacija. Glavni cilj je povratak titule, koja je pripala Galatasaraju prošle sezone, ali se ne zanemaruje ni Evropa. Ukoliko eliminišu Maribor fudbaleri Fenerbahčea će u plej-ofu za Ligu konferencija imati teškog prtivnika, pošto će to, najverovatnije, biti holandski Tvente iz Enšedea.

Predlog

Da je ostalo samo 2:1 za Fener šanse Maribora bi bile sasvim realne. Ipak, dva gola prednosti je solidna razlika, a teško je očekivati da Fener sa ovakvim napadačkim kapacitetom ne postigne bar gol u Ljudskom vrtu. U tom slučaju Maribor bi morao da postigne barem tri da bi izborio produžetke. Ono što nam izgleda najrealnije je igra gol-gol, pošto suu oba tima napadački orjentisana. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.