Petak, 18/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
18/08Lahti vs VPS1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
16/08/2023 14:10
Gosti deluju nezaustavljivo, hoće li seriju pobeda nastaviti u Lahtiju. Utakmica prve lige Finske igra se u petak u 17 časova.
Lahti

Domaći tim je izgubio samo jednom u poslednjih šest kola, ali su jako dalkeo od plasmana u plejof. Jednostavno, Lahti je zakasnio sa finiširanjem u regularnog delu sezone pa će posle 22 kola igrati u plej-autu, ako se nešto drastično ne promeni. Ekipa iz Lahtija u poslednje vreme igra bolje na gostovanjima, a sve je krenulo trijumfom u prestonici nad aktuelenim šampionom Helsinkijem. Posle toga su uspeli da donesu po bod sa gostovanja Haki i Ouluu. Posle 18 utakmica Lahti ima 19 osvojenih bodova i dalje je bliži poslednjem mestu nego šestom, onom koje donosi plasman u plej-of.

VPS

Ako je neki tim u dobroj formi, onda je to ekipa iz Vase. VPS je vezao sedam prvenstvenih pobeda i ne namerava da stane. Da su barem približno bili uspešni na početku sezone, verovatno bi sada predvodili prvoligaški karavan, ovako je VPS tek na 5. mestu i još uvek nije obezbedio igranje u plej-ofu. Kao daleka prošlost izgleda početak novog prvenstva kada je VPS u prva četiri kola uzeo dva boda, a nije dao nijedan gol za 360 minuta igre. Sada su vrlo efikasni, na poslednja 4 meča dai su čak 12 golova, a u prethodnoj utakmici su pobedili SJK u Seinajokiju sa 3:2, mada su dva puta gubili. Poznato je koliko je teško zatresti mrežu SJK-a, posebno na njihovom terenu.

Predlog

U prvom delu sezone meč u Vasi između VPS-a i Lahtija je okončan bez pobednika, ali i bez golova. Bilo je to još u prvom kolu u novoj sezoni, a od tada se mnogo toga promenilo. Mada su bodovi važni i jednima i drugima, smatramo da su gostima bitniji jer VPS još nije obezbedio plasman u plej-of. Lahti je daleko od tog cilja, a VPS je prepun samopouzdanja i verujemo u njegov trijumf. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.