Petak, 18/08 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
18/08Lids Junajted vs Vest Bromvič AlbionDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
16/08/2023 17:58
Žestoko je krenula najjača druga liga na svetu, a doskorašnji premijerligaš još nema pobedu. Na Eland Roud dolazi Vest Bromvič Albion u petak od 21 čas.
Lids

Jorkširci su neslavno završili prošlu sezonu i morali su nazad u Čempionšip, posle tri sezone u eliti. Navijači se nadaju da neće ponovo čekati dve decenije na povratak, ali start sezone nikako ne obećava nešto bolje. U prvom kolu Lids je na svom terenu osvojio samo bod u duelu sa Kardifom, i to je spasavao živu glavu na kraju meča. Smaztralo se da se radi samo o početnom nesnalaženju u novom rangu, ali je u drugom kolu Lids poraže na gostovanju kod Birmingema, i to golom u 90. minutu meča. Za trenera Danijela Farkea, nekadašnjeg stratega Noriča, nije bilo sna u prethodnih šest dana, apošto na Eland Roud dolazi drugi klub iz Birmingema, ekipa Vest Bromvič Albiona. Pobeda je imperativ za Lids, ali ne verujemo da se gosti slažu sa takvim epilogom ovog meča.

Vest Brom

Ekipa iz Birmingema nije igrala u Premijer ligi od sezone 2020/21, kada su godinu ranije, zajedno sa Lidsom, ušli u elitu. Za razliku od Jorkširaca oni su se zadržali samo jedno leto, i od tada nikako da dođu u priliku da makar daju nadu svojim pristalicama da mogu nazad među najbolje engleske klubove. Vest Brom je prethodnu sezonu završio na 9. mestu sa tri boda manje od poslednjeg tima u zoni plej-ofa. U poslednjem kolu su poraženi u Svonsiju, ali i da su pobedili ne bi bili među četiri tima u doigravanju zbog dosta slabije gol razlike u odnosu na Sanderlend. Na startu novog prvenstva poraženi su u Blekburnu od Roversa sa 2:1, da bi se Svonsiju revanširali za poraz iz poslednjeg kola prošle sezone u drugom kolu, kada su na svom terenu slavili sa 3:2, kada su umalo u finišu meča prokockali tri gola prednosti.

Predlog

Lids i VBA se nisu sastajali od maja 2021. godine kada je na Eland Roudu Lids slavio sa 3:1. Od tada se mnogo toga promenilo u oba kluba, Jorkišrci su takođe ispali, a Vest Brom postao \'\'stabilan\'\' drugoligaš. Ambicije su najveće moguće i kod jednih i kod drugih, a prvenstvo je dugo i naporno i videćemo mogu li ih ostavariti. Gosti su u boljoj poziciji jer imaju jedan trijumf, a što se ovog meča tiče smatramo da će se mreže tresti bar po jednom na obe strane. Za GG kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.