Subota, 19/08 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
19/08Hofenhajm vs FrajburgDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
17/08/2023 15:00
U prvom kolu nove sezone Bundeslige sastaju se Hofenhajm koji je razočarao u prethodnoj, i ekipa Frajburga koja je ponovo izborila Ligu Evrope. Meč u Sinshajmu igra se u subotu u 15.30.
Hofenhajm

Tek dolaskom trenera Mataraca Hofe je prebrinuo brige oko opstanka prošle sezone. Jedno vreme proveli su i na poslednjem mestu i navijači kluba iz malenog Sinshajma već su pomišljali da se bajka privodi kraju. Podsetimo da je ovaj klub u elitu ušao 2009. godine i od tada je samo podizao lestvicu. Igrali su i u Ligi šampiona, pa se prošlogodišnji učinak može okarakterisati kao jedan od najslabijih u njihovoj bundesligaškoj istroriji. Na kraju je ipak osvojeno solidno 12. mesto, ali sa samo tri boda više od prvog tima ispod crte. Hofenhajm je prodao Baumgartera Lajpcigu za 24 miliona, polovinu tog novca su prosledili Fenerbahčeu za Atilu Salaija, a 3 miliona dali su Šalkeu za Bultera. Pozajmljen je Vut Veghorst koji se nije snašao u Premijer ligi, a 5 miliona evra je zarađeno pradajom Stefana Poša Bolonji.

Frajbur

Malo je falilo da Frajburg ove jeseni gledamo u Ligi šampiona. Tek porazima od Lajpciga i Union Berlina u poslednjih nekoliko kola ostali su bez već, gotovo izvesnog, plasmana. Bikovi su ih baš zadužili, prošle sezone su ih pobedili u finalu DFB kupa, a i ove ih izbacili iz najmasovnijeg takmičenja u polufinalu. Frajburg je prodao dvojicu svojih igrača engleskom Brentfordu, golmana Marka Flekena i Kevina Šadea. Čuvar mreže je otišao za 10, a Šade za čak 25 miliona evra. Skoro tri miliona stigla su i od transfera Vu u Štutgart. Nije Frajburg mnogo trošio, tek 6 miliona za SAdamua iz Salcburga, te 1,5 miliona za Florijana Milera iz Štutgarta. Teško je reći da li su jači ili slabiji, ali je najvažnije da je sačuvao jezgro tima, a odličnog golmana Flekea trebalo bi da zameni mladi reprezentativac Noa Atubolu.

Predlog

Frajburg je bio mnogo uspešniji u prošloj sezoni, ne samo po plasmanu već i u međusobnim susretima sa Hofenhajmom. U Sinshajmu je bilo bez pobednika i bez golova, dok je u Frajburgu domaćin slavio sa 2:1. Frajburg igra odlično na ovom gostovanju i na poslednjih pet dolazaka u Sinshajm, što u Bundesligi, što u DFB kupu, pobedio je četiri puta, a samo je taj duel prošle jeseni završen remijem. Naš predog za ovaj meč je igra gol-gol, a za GG kvota je 1.55 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.