Subota, 19/08 - Fudbal, Španija, La Liga
19/08Real Sosijedad vs Selta Vigo1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
17/08/2023 15:19
Oba tima kiksirala su u prvom kolu nove sezone u La Ligi, pa u međusobnom okršaju traže iskupljenje. Meč u San Sebastijanu igra se u subotu u 17 časova.
Real Sosijedad

Videćemo može li Sosijedad ponoviti uspehe iz prethodne sezone. Podsetimo da su Baskijci uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, a već godina je za tako nešto upražnjeno samo jedno mesto, s obzrom da su Barsa, Real i Atletiko već kaparisali tri karte. Ove sezone igraće i sevilja, kao osvajač Lige Evrope, pa će Španija jedina imati pet predstavnika u evropskoj eliti. Igrački nam se čini da je Soijedad slabiji, mada prelazi rok još traje. Povrede Davida Silve prekinula je karijeru sjanog fudbalera, a veliko je pitanje šta će biti sa dvojicom Holanđana Van de Bekom i De Ketelareom. Dobra vest za trenera Imanola Alguisila je povratak u tim Umara Sadika koji se oporavio od operacije ligamenata, pa je Nigerijac dobio minute u remiju sa Đironom. U toj utakmici se mnogo više očekivalo od Sosijedada, oni su rano poveli, ali su na kraju osvojili samo bod na svojoj Anoeti.

Selta

Dok je Sosijedad uzeo makar bod na startu, Selta je ostala praznih šaka na svom Balaidosu u meču sa Osasunom. Ekipa iz Pamplone je slavila sa 2:0 u Vigu i najavila još jednu tešku sezonu za Seltu. Prošla sezona završena je u donjem delu tabele La Lige, a sigurno je da u timu iz Viga žele da izbegnu takav scenario u ovoj. Najveća promena je na klupi, sada je trener Selte čuveni Rafa Benitez, trener koji je sa Liverpulom bio šampion Evrope. U Selti više nisu Santi Mina, Denis Suares, Ugo Maljo i Havi Galan. To je solidan igrački hendikep za tim koji je ionako kuburio sa brojem kvalitetnih fudbalera. Očekuje se da do kraja prelaznog roka u Seltu stignu makar dvojica, trojica novih igrača, a ako se izgubi i u San Sebastijanu, to bi samo ubrzalo takvu odluku.

Predlog

U ovom momentu nam se čini da ni jedni ni drugi nisu spremno ušli u sezonu. S obzirom da ne igraju kvalifikacije za evropske kupove Sosijedad i Selta su malo prespavali prelazni rok do sada. U pslednjih desetak dana očekuje se više aktivnosti, a bodovi u ovom meču, posle kikseva na startu, dodatno dobijaju na težini. Prošle sezone je ovde bilo 1:1, ali je Sosijedad slavio u Vigu sa 2:1. Predlog je jedinica sa koeficijentom 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.