Nedelja, 20/08 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
20/08Norič Siti vs Milvol1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
17/08/2023 18:16
Kanarinci su nešto bolje započeli sezonu od Lavova, ali oba tima pretenduju na najviši plasman. Meč u Noriču igra se u nedelju u 13 časova.
Norič

Zbog odloženog meča prvog kola EFL kupa u kome je Norič savladao Kvins Park Rendžerse sa 1:0 u Londonu, ova utakmica igra se kasnije od svih ostalih u trećem kolu Čempionšipa. Kanarinci su osvojili četiri boda u prva dva kola. Prvo su na svom terenu pobedili Tigrove iz Hala sa 2:1, da bi u drugom kolu, u spektakularnom meču, remizirali u Sautemptonu sa domaćim Svecima 4:4. Bio je to meč vredan osvajnaja tri boda za obe ekipe, ali su na kraju i jedni i drugi nagrađeni samo po bodom. Pobedu nad KPR-om Norič je ostvario golom u 99. minutu i plasirao se u drugo kolo EFL kupa, što im i nije prioritet ove sezone. Za Norič je borba za ulazak u Premijer ligu najvažnije pitanje, pogotovo nakon nešto slabije prošle sezone i osvojenog tek 13. mesta.

Milvol

Čuveni londonski lavovi su bili blizu plasmana u plej-of prošle sezone, ali su lošim partijama u finišu propustili priliku. Na kraju su bili tek 8. a ta pozicija ne vodi u doigravanje.Središnji period prvenstva bio je sjajan za Milvol, tada su pobeđivali u serijama, ali početak i kraj nisu bili u istom ritmu. Ove sezone počeli su na svoj način, minimalnom pobedom na gostovanju kod Midlzboroa, u gradskom derbiju, a i nastavili su na svoj način, istim takvim porazom na domaćem terenu od Bristol Sitija. Još jednom se pokazalo da ekipa Milvola nije omiljena kod kladilaca i da je ishodo njihovih prvenstvenih mečeva jako teško predvideti. Što se EFL kupa tiče Milvol je ispao od Redinga i to porazom od 4:0 u Londonu, ali su Lavovi u tom duelu igrali u kombinovanom sastavu.

Predlog

Sudeći po početku sezone, ali i pripremnom periodu, Norič ima više razloga za optimizam kada je borba za vrh tabele u pitanju. Ipak, u Čempionšipu tek treba da se odigra još nekoliko kola da bismo znali ko je u kakvoj formi, mada se ona tokom sezone često menja. U prethodnoj Kanarinci su oba puta pobedili Milvol, 3:2 u Londonu i 2:0 u Noriču. Očekujemo i sada trijumf zeleno-žutih, a koeficijent za jedinicu u kladionici Meridianbet iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.