Nedelja, 20/08 - Fudbal, Španija, La Liga
20/08Đirona vs HetafeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
17/08/2023 18:47
Katalonci i njihov rival iz predgrađa Madrida nisu pobedili u prvom kolu, ali mogu biti zadovoljni ishodima svojih mečeva. Utakmica drugog kola špnaske La Lige igra se u nedelju u 19 časova.
Đirona

Katalonski klub pokazao je karakter i uspeo da nadoknadi prednost Sosijedada koju su domaćini stekli već u 5. minutu. Uporni fudbaleri Žirone čekali su strpljivo svoj trenutak i preko Ukrajinca Dovbika poravnali dvadesetak minuta pre završetka i tako su osvojili bod. Ovaj fudbaler je letos košatao Đironu 7 miliona evra i počeo je da se otplaćuje. Hoće li Đirona uspeti da ponovi odličnu prethondu sezonu umnogome zavsi i od finiša prelaznog roka. Klub su već napustili Oriola Romeu, koji je novi član Barselone, ali i Kasteljanos i Rikelme završili sa boravkom u Đironi, i vraćeni su u matične klubove. S obzirom da Đirona egzistira kao deo Siti grupe, odnosno pod patronatom je Mančester Sitija, svakako da postoji mogućnost da u katalonski klub dođe još neki fudbaler koga će Građani poslati na pozajmicu.

Hetafe

Još jednom je Hetafe pokazao da je koban po Barselonu. Neverovatno zvuči podatak da slavni katalonski klub nije dao gol na terenu Hetafea već četiri godine, da je jednom izgubio i tri puta igrao 0:0. Bez golova je bilo i u nedelju uveče, a o utakmici se dugo pričalo. Bilo je svega, crvenih kartona, a Barsa je čekala penal u 10. minutu sudijske nadoknade, ali je sudija Grado, posle gledanja snimka, odlučio da nema kaznenog udarca. Što se prethodne sezone tiče u Hetafeu ne bi voleli da se ona ponovi, ne zbog epiloga i obezbeđenog opstanka, već zbog toka u kom su strahovali za status od prvog do poslednjeg kola. Na kraju su u direktnom duelu za opstanak uspeli da odigraju 0:0 u Valjadlidu i u Segundu gurnu svog direktnog rivala. Ostao je trener spasilac, iskusni Bordalas, a zbog povrede Turčina Enesa Unala efikasnost će opet biti problem.

Predlog

Zanimljivo je da su u prošloj sezoni ove dve ekipe, koje ne važe za nešto posebno efikasne, odigrale dva duela sa dosta golova. Oba su dobile domaće ekipe, Đirona sa 3:1, a Hetafe sa 3:2. Sada nam se čini da se mreže neće toliko tresti i da je veliko pitanje hoće li golova uopšte biti. Naš predlog je 0-2 gola sa kvotom 1.53 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.