Nedelja, 20/08 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
20/08Genk vs Sporting Šarlroa1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/08/2023 18:07
Posle bolnog poraza u Evropi Genk mora da se brzo preorjentiše na domaće takmičenje. Vicešampion dočekuje ekipu Šarlroa u nedelju u 16 časova.
Genk

Sezona nije krenula po očekivanja navijača Genka. Oni su u neverovatnom raspletu poslednjeg kola Župiler lige ostali bez titule, primivši gol u sudijskoj nadoknadi, a u četvrtak su ostali bez zagarantovane Evrope do zime, ponovo primivši pogodak u nadoknadi vremena. Ipak, prvi zvanični meč je obećavao, novajlija Molenbek je pobeđen sa 4:0 na strani i pokazalo se da Genk igra mnogo bolje kao gost, nego na svom terenu. U kvalifikacijama za Ligu šampiona ispali su od švajcarskog Serveta, i to posle 1:1 u Ženevi, porazom u Belgiji od 3:2. Nadali su se da mogu makar u Ligu Evrope, izgubili su prvi meč u Pireju od Olimpijakosa sa 1:0, nadokandili taj zaostatak, ali su u 96. minutu primili gol i na megdan Čukaričkom ige Olimpijakos, dok će Genk imati poslednju šansu za igranje u grupnoj fazi, doduše samo Lige konferencija, protiv turske Adane u plej-ofu. Prvi meč je već u četvrtak u Genku, ali sada viceđampion Belgije mora da razmišlja o ekipi Šarloa, rivalu u četvrtom kolu.

Šarlroa

Gosti još nemaju pobedu u novoj sezoni Župiler lige. U tri kola ostvarili su dva remija i doživeli jedan poraz, Na svom terenu su odigrali nerešeno sa Levenom i Standardom iz Liježa, dok su izgubili na gostovanju kod Serkl Briža. Ambicije kluba su u skladu sa rezultatima, pkušaće da budu u gornjem delu tabele, ali i ako ne uspeju u tome, nije važno, bitno je da ne budu ugroženi i da se ne bore za opstanak. Međutim, početak ne obećava, samo dva boda iz tri kola dovoljna su tek za 11. mesto pred četvrtu rundu. Prvenstvo je tek počelo, biće pobeda i poraza, a gostovanja u Genku nisu im omiljena. Poraženi su na poslednjih sedam mečeva u ovom gradu, a prethodni trijumf ostvarili su pre tačno sedam godina, u leto 2017. godine.

Predlog

Genk nije uspeo da na svom terenu pobedi Eupen, koji je negde u rangu Šarlroe, ali je zato na oba gostovanja slavio, u Molenbeku i protiv Serkl Briža. Sigurno je ispadanje od Pirejaca ostavilo traga, ali pobeda nad gostima iz Šarlroe mora da se ostvari. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.