Ponedeljak, 21/08 - Fudbal, Italija, Serija A
21/08Torino vs Kaljari1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
18/08/2023 18:31
Granata na startu Serije A dočekuje povratnika u elitu, ekipu Kaljarija. Meč u Torinu igra se u ponedeljak u 18.30.
Torino

Bikovi su opet flertovali sa Evropom, ali su opet ostali van mesta koje donosi vizu za evropske kupove. Na kraju prošle sezone Torino je bio tek 10. i ta pozicija ne donosi putešestvije po Starom kontinentu. Sigurno su i navijači pomalo umorni od prosečnosti, kada se borite ni za opstanak ni za Evropu, postane pomalo momotono, mada je Torino samo godinu ranije bio u jednoj vrlo teškoj situaciji iz koje se na kraju izvukao, i opet bio 10. posle 28. kola. Tim trenera Ivana Jurića je prvi zvanični meč u sezoni odigrao u Kupu Italije kada su na svom terenu pobedili drugoligaša Feralpisaro sa 2:1. Pobedonosni gol u tom meču postigao je srpski reprezentativac Ivan Ilić, a doprinos su dali i golman Vanja Milinković Savić i napadač Nemanja Radonjić.

Kaljari

Za fudbal na Sardiniji najvažnije je da se Kaljari odmah vratio u Seriju A, i da nije, poput mnogih drugih klubova, posle ispadanja samo klizio naniže. Nije bilo lako u Seriji B, ostrvljani su sa četiri vezane pobede na kraju prvenstva stigli do 5. pozicije i čekalo ih je neizvesno doigravanje za još jedno upražnjeno mesto u eliti. Prvo su u četvrtfinalu izbacili Veneciju, u jednom meču, onda u dvomeču polufinala bili bolji od Parme, da bi u neverovatno uzbudljivom finalu savladali bari, i to na kakav način. Prvi meč na Sardiniji završen je 1:1, sekunde su delile Baro od povrtka u Seriju A kada je Pavoleti u 94. minutu utišao 58 hiljada navijaa na stadio u Sveti Nikola po pravoj provali oblaka i doneo ogromnu radost navijačima Kaljarija. Imao je Kaljari već jedan važan meč na početku sezone, u prvom kolu kupa eliminisali su Palermo i to tek nakon produžetaka. Umalo je Pavoleti sada bio tragičar jer je promašio penal u regularnom delu meča.

Predlog

Kaljari dolazi relativno rasterećen u Torino. Sve osim poraza bio bi odličan rezultat, ali nam se čini da je Granata ipak kvalitetniji tim u ovom momentu. Zat je naš predlog za premijerni meč ova dva kuba u novom prvenstvu jedinica. Za pobedu Torina kvota je 1.70 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.