Ponedeljak, 21/08 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
21/08Stjarnan vs KR1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
19/08/2023 11:12
Domaćin je već duže u odličnoj formi, a znatno je svoju popravio i gost. Utakmica islandske elitne lige igra se u ponedeljak u 21.15.
Stjarnan

Tri kola pre kraja regularnog dela prvenstva na Islandu sva je prilika da će se ove dve ekipe sastati i u plej-ofi. Stjarnan i KR Rejkjavik nalaze se u gornjem delu tabele pred 20. kolo, domaćin na četvrtom a gost na petom mestu. Stjarnan je u fantastičnoj formi ali mu to teško može pomoći da budu bolje plasirani od četvtog mesta, barem do starta plej-ofa. Naime, tri kola pre kraja regularnog dela prvenstva ova ekipa ima sedam bodova manje od trećeplasiranog Breidablika, dok su dve vodeće ekipe na nedostižnoj razlivi od 14 odnosno 22 boda. Krajnji cilj Stjarnana je plasman u evropske kupove, a da bi to ostvarili moraju da igraju kao u julu i avgustu. Nisu poraženi na poslednjih sedam mečeva, a u tom intervalu imaju pet pobeda i dva remija.

KR Rejkjavik

Tim iz prestonice putuje u Gardaraber sa željom da veže treću uzastopnu prvenstvenu pobedu. Između dva ligaška kola KR Rejkjavik je izgubio u Kupu Islanda od gradskog rivala Vikingura, inače lidera šampionata, sa ubedljivih 4:1 i tako propustio veliku šansu da se nađe u finalu najmasovnijeg takmičenja i preko njega stigne i do plasmana u Evropu, pošto je rival u finalu Akurejri. Ipak, pokazalo se da je Vikingur, u ovom momentu, mnogo kvalitetniji. Sada Rejkjavik želi da potvrdi plasman među prvih šest timova i tako igra u plej-ofu. U prethodna dva kola slavili su protiv Breidablika na strani i Frama na svom terenu, a na te dve utakmice dali su čak sedam golova.

Predlog

Oba tim su izuzetno efikasna, posebno u poslednje vreme, pa je Stjarnan dao četiri gola u prošlom kolu, dok je Rejkjavik postigao jedan manje. Obo je treći ovosezonski duel ova dva tima, a prva dva pripala su Rejkjaviku. U prvenstvu su slavili sa 1:0, dok su u kupu bili bolji polse produžetaka. Vreme je za trijumf Stjarnana i mi predlažemo jedinicu sa kvotom 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.