Ponedeljak, 21/08 - Fudbal, Španija, La Liga
21/08Granada vs Rayo VallecanoDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
19/08/2023 11:33
Posle utakmica prvog kola španske La Lige mnogo zadovoljniji mogu biti gosti u ovom meču. Utakmica u Granadi igra se u ponedeljak sa početkom u 21.30.
Granada

Na startu je tim Granade, dosta očekivano, poražen na gostovanju Atletiku u Madridu. Poraz od 3:1 stigao je nakon dosta dobre igre povratnika u društvo najboljih i dugog odolevanja favoritu. Granada se vratila u La Ligu posle samo jedne sezone u Segundi i to je najvažnije za navijače ovog tima. Takmičenje u drugoj ligi bilo je izazovno, veoma neizvesno, ali je Granada na kraju bila i pobednik Segunde. Na klupi je ostao trener Pako Lopes koji zna kako je voditi tim u L Ligi, s obzirom da je nekoliko sezona u eliti predvodio Levante. Ambicije kluba nisu velike, sežu samo do opstanka, ali da bi se ispunila ta želja potrebno je pobeđivati. Posebno na utakmicama kakva je ova protiv \'\'pčelica\'\' iz Valjehasa.

Rajo Valjekano

Sjajan start za \'\'pčelice\'\' u novoj sezoni. Rajo je gostovao u Andaluziji i pobedio domaću Almeriju sa 2:0. I u drugom kolu novog šampionata gostuju, pa je jako dobro što su upisali tri boda na startu i nemaju nikakav pritisak na gostovanju u Granadi. Prethodna sezona bila je sasvim solidna, završile su je \'\'pčelice\'\' na 11. poziciji, a u ovoj, trećoj uzastpnoj u eliti, tim iz Valjehasa želi bar stepenik više. To neće biti lako, trener Andonio Iraola je otišao u engleski Bornmut, a sada je na klupi Fransisko Rodrigez koji je trenirao Elče, pre nešto više od godinu dana. Otišli su neki jako važni fudbaleri, Santi Komesanja u Viljareal, u madridski Real Fran Garsija, a u Osasunu Alehandro Katena. Stigli su igrači sličnih karakteristika, ali sa značajno slabijim CV-om.

Predlog

Predlost Raja leži u činjenici da nemaju obavezu osvajanja bodova u ovom meču nakon trijumfa u Almeriji. Za domaćina se to ne može reći jer nikako ne bi bilo dobro za Granadu da krenu sa dva poraza u svoju povratničku sezonu. Uglavnom, ove dve ekipe su se poslednji put sastale na ovom mestu početkom aprila prošle godine i tada smo videli odličan meč koji je završen remijem 2:2. Golove i sada očekujemo, barem po jedan na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.