Sreda, 23/08 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
23/08Honka vs Mariehamn1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
22/08/2023 17:32
U polufinalu finskog kupa sastaju se Honka i Mariehamn. Zanimljivo je da se ova dva tima sastala samo pre pet dana u prvenstvu. Utakmica se igra u sredu u 17 časova.
Honka

Ekipa iz grada Espo sigurno igra utakmicu sezonu, barem do one, eventualno, finalne u Kupu Finske. Honka je u prvenstvu na 6. mestu, ali nevezano za to da li će igrati u plej-ofu ili plej-autu, neće imati turbulentan finiš sezone. Ukoliko budu u gornjoj polovini ne verujemo da mogu do mesta koje vodi u Evropu, a ako ostanu ispod crte sumnjamo da će im biti ugrožen opstanak. Zato im je kup velika šansa da izbore nastup u kvalifikacijama za evopske kupove narednog leta. I žreb im je bio naklonjen, u polufinalu su domaćini poslednjeplasiranom timu prve lige, koji su, uzgred, pobedili pre samo pet dana i to u gostima. Honka se ovog leta nije proslavila u Evropi, ispali su već na prvoj prepreci od kazahstanskog Tobola.

Mariehamn

Za goste je opstanak u centru pažnje, s obzirom da se, posle 20 odigranih kola nalaze na poslednjem mestu sa samo 15 osvojenih bodova. Već pomalo zaostaju za najbližim konkurentima i moraće dosta da se potrude u plej-autu, pre svega, da izbegnu najgore. U kupu im ide mnogo bolje, stigli su do polufinala, a na putu do završnice najtežeg rivala su imali u četvrtfinalu, tada su pobedili KuPS na svom terenu. Pre pet dana Mariehamn je dočekao Honku u prvenstvu, bodovi su im bili jako važni, ali su oni otišli u Espo. Slavila je Honka minimalnim rezultatom, ali recimo da je Marihamn promašio penal kod rezultata 0:1 u prvom poluvremenu, a i da je poslednjih četrdesetak minuta igra sa igračem manje. Dakle, to nam govori da nisu bili u toliko podređenom položaju i da imaju svoju šansu i u ovom meču u Espou. Problem je što je Mariehamn uzeo samo jedan bod u prethodna četiri kola i tako uvećao svoj zaostatak na tabeli.

Predlog

Plasman u finale kupa mnogo bi značio i jednima i drugima. Honka je svakako kvalitetniji tim, ali u kupovima se iznenađenja često dešavaju. Veliko je pitanje da li se jedno takvo može dogoditi u ovom meču. Mi smatramo da ne može, pošto je Honka dobila oba ovosezonska međusobna duela i verujemo da će i treći i da će otići u finale gde će ih sačekati bolji iz okršaja Ilvesa i Oulua. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.