Sreda, 23/08 - Fudbal, Norveška, 1st Division
23/08Start vs Åsane1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
22/08/2023 17:50
Domaćin je veliki favorit u vanrednom kolu norvepške druge lige. Meč u Kristijansandu igra se u sredu od 18 časova.
Start

Ekipa Starta nekako se dogegala do mesta u plej-ofu, ali su još daleko od primarnog cilja, a to je povratak u norvešku elitu. Ekipa iz Kristijansunda igra dosta promenjivo, ali je ovogodišnje prvenstvo mnogo izjednačenije nego, recimo, prethodno, u kome je Bran bio neprikosnoven i lako se prošetao do vize za povratak. Start, ako ništa drugo, igra odlično na svom terenu, tu su od devet odigranih utakmica slavili na sedam, jednom su remizirali, a jedini neuspeh doživeli su u meču sa Raufošom. Dakle, od mogućih 27 osvojili su 22 boda. Sa strane su doneli samo 8, i to odigravši utakmicu više, deset puta su igrali van svog stadiona. U prošlom kolu Start je dođživeo i drugi ovosezonski poraz od Raufoša, ovog puta u gostima, pa je pred ovo vanredno kolo na 5. mestu sa 30 bodova, osam manje od vodećeg dvojca koji čine Kongsvinger i Frederikštad.

Asane

Gosti imaju druge probleme, oni se nalaze u donjem delu tabele i vodiće veliku borbu da do kraja prvenstva izbegnu najgore, a to je ispadanje u treću ligu. Asane je sakupio 17 bodova i nalazi se na 14. mestu, onom koje na kraju pampionata donosi samo plasman u baraž za opstanak. Pretposlednji Hod ima isti broj poena, a samo je poslednji Skeid nešto više zaostao. Za Asane je najvažnije da ostavi makar još jedan tim iza sebe na kraju i izbegne baraž. Ohrabrenje je usledilo u poslednjih par kola, i oni imaju dve pobede na tri poslednje utakmice. Ipak, oba puta su slavili pred svojim navijačima, dok na strani igraju dosta slabije i od početka sezone slavili su samo jednom kao gosti, kada su pobedili Brine sredinom juna.

Predlog

U prvom delu sezone ova dva tima su iodigrala zanimljiv meč u Bergenu, odakle je Asane, a koji je završen rezultatom 2:2. S obzirom da je Asane uvek u senci mnogo poznatijeg Brana, igranje u drugoj ligi je neki njihov maksimum. Smatramo da nemaju neke velike pšanse na ovom teškom gostovanju i da će Start upisati novi trijumf pred svojim navijačima, već osmi u desetoj utakmici. Ua jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.