Četvrtak, 24/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
24/08Astana vs Partizani Tirana1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/08/2023 06:54
U poslednjoj prepreci pred plasman u grupnu fazu Lige konferencija kazahstanski prvak igra protiv albanskog. Meč je na programu u četvrtak u 16 časova.
Astana

Nije prvak kazahstana uspeo da se domogne grupne faze Lige šampiona, čak ni Lige Evrope i sada ima poslednu šansu da igra, makar do zime, protiv evropskih ekipa. Da bi se to dogodilo moraju da eliminišu čvrste Albance kako znaju i umeju. A moglo je sve da bude drugačija. Astana je u prvom kolu kvalifikacija za LŠ izbacila Dinamo iz Tbilisija, i to posle samo 1:1 u Kazahstanu u prvom meču. Dok su Gruzine nekako i prošli, zagrebački Dinamo bio je nepremostiva prereka i dva puta su Modri slavili protiv Astane. Borbu za Ligu Evrope izgubili su od bugarskog Ludogoreca, koji ih je u revanšu pobedio sa čak 5:1 u Razgradu. U domaćem prvenstvu već imaju 8 bodova zaostatka za vodećim Ordabasijem i tepko će Astana odbraniti titulu, s obzirom da su prošla već 20 kola.

Partizani

Pomalo neočekivano ekipa Partizanija j osvojila titulu u Albaniji. Nije ovaj tim neiskusan u Evropi, svakog leta igraju valifikacije za kupove, ali nikada nisu otišli ovako daleko, do plej-ofa. To, pre svega, mogu da zahvale osvajanju titule, pa eliminacija već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od beloruskog BATE Borisova, nije značilia i kraj puta, kao ranije kada su se nadmetali sa drugim ekipama za Ligu konferencija ili Ligu Evrope. Usledile su četiri uzastopne pobede u kvalifikacijama za Ligu konferencija i ti osvojeni bodovi mnogo će im značiti u nekom narednom kvalifikacionom ciklusu. Prvo su sa dva trijumfa eliminisali andorski Inter Eskalades, pa na kraju i letonsku Valmijeru. Ukoliko bi bili uspešni protiv Astane, ekipa Partizanija bi obezbedila još minimum šest evropskih mečeva predstojeće jeseni.

Predlog

Kada govorimo o evropskom iskustvu, ono je svakako na strani Astane. Ova ekipa igrala je već i u grupama Lige šampiona, a to može da bude velika prednost u ovakvim utakmicama na ispadanje. Daleko od toga da je ekipa iz Tirane bez šansi u ovom dvomeču, ali barem u prvoj utakmici u Kazahstanu nemaju šta da traže. Naš predlog je jedinica sa koeficijentom 1.66 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.