Petak, 25/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
25/08Radnički Niš vs Radnički Kragujevac1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
23/08/2023 07:37
Posle duela jedina dva tima koji još uvek nemaju ni bod ceh će platiti jedan od trenera, gotovo izvesno. Utakmica imenjaka igra se na Čairu u petak u 18.30.
Radnički Niš

Paklen raspored na startu doveo je do toga da Nišlije još nemaju osvojen bod u novoj sezoni a odigrale su već četiri meča. To je posledica igranja protiv četiri srpska predstavnika u Evropi u prva četiri kola, uz čak tri gostovanja. Odlazak na Banovo Brdo kod Čukaričkog, domaćinstvo sa TSC-om, pa gostovanja Partizanu i Vojvodini. Možda se u prva dva meča nisu proslavili, ali su fudbaleri Radničkog mnogo bolje izgledali u Humskoj i na Karađorđu. Protiv Partizana su ispustili prednost u finišu meča, dok su u Novom Sadu uspeli da nadoknade dva gola minusa, ali ipak i da izgube. Na kraju, Damoklov mač je nad glavom trenera Nikole Trajkovića i izostanak trijumfa protiv imenjaka iz Kragujevca mogao bi da bude njegov poslednji meč na klupi Meraklija.

Radnički 1923 Kragujevac

Nemaju ni Kragujevčani bod na svom kontu, ali su oni odigrali meč manje, pošto je Partizan zatražio, i dobio odlaganje duela na Čika Dači u prošlom kolu. Ljutili su se u Radničkom, smatramo s pravom, ne zato što su bili ubeđeni u uspeh protiv Beograđana, već zato što su ostali bez lepoh finansijskog prihoda od prodaje karata. Nije isto kada Partizan dočekate u avgustu, u nedelju, i to posle uspeha crno-belih u Evropi, i kada Valjak dođe u goste u neko sumorno jesenje ili zimsko popodne u toku radne nedelje, za kad će se meč verovatno odložiti. Radnički je krenuo porazom od Novog Pazara kraj Jošanice, onda je bodove iz Šumadije odneo Čukarički, i na kraju su poklekli u poslednjim minutima meča sa TSC-om u Bačkoj Topoli. I kod Crvenih đavola se vidi napredak u igri, ali je pitanje da li će trener Dejan Joksimović moći da nastavi da sprovodi svoje planove ako se iz Niša njegov tim vrati praznih šaka. U srpskom fudbalu se zna, trener je kriv za sve kad tim ne pobeđuje. A nije baš tako.

Predlog

Radi se o timova sličnog kvaliteta, ali bi u ovom meču mogao da presudi domaći teren. Nišlije imaju problema i sa povredama, ali ne smeju da se na to obaziru jer pet uzastopnih poraza bilo bi previše, pogotovo jer i u narednom kolu gostuju, četvrti put u šest prvih utakmica, u Ivanjici kod Javora. Oba tima imaće nešto lakši raspored u nastavku sezone, pa to još više povećava ulog pred ovaj duel. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.