Ponedeljak, 28/08 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
28/08HK Kópavogur vs KFS1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
25/08/2023 15:10
Dva kola pre kraja regularnog dela sezone domaćin se još nada da može u plej-of. Utakmica sa Vestamenjarom igra se u ponedeljak od 20 časova.
Kopavogur

Ekipa Kopavogura je pred 21. kolo na 7. mestu na tabeli i zaostajala je četiri boda za KR Rejkjavikom i Hafnarfjordurom, koji ima i utakmicu manje. Predstoji im težak zadata da stignu makar jednu od ove dve ekipe, ali sve ne zavisi samo od njih. Oni moraju da pobede na oba meča do kraja ovog dela prvenstva, prvo protiv Vestmanejara, što bi moralo da se dogodi, ali i u poslednjem kolu kod Valura u Rejkjaviku, što je već mnogo teži zadatak. Možda bi šanse bile veće da su u prethodnom kolu uspeli da pobede Hafnarfjordur na svom terenu, direktnog konkurenta za plej.of, ali je taj meč okončan remijem 2:2.

Vestmanejar

Gosti su u seriji poraza koja ih je dovela na pretposlednje mesto. Oni će sigurno igrati u plej-autu i pokušađe tada da izbegnu najgore, odnosno selidbu u drugu ligu. Vestmanjera je izgubio na poslednjih pet utakima, prva četiri rivala su bili timovi iz gornjeg dela tabele, ali su u prošlom kolu uspeli da izgube i od Filkira na svom terenu, a to je tim koji su morali da dobiju. Sada je iza njih samo Keflavik, ali će morati da prestignu bar još jednu ekipu u plej-autu. Svaki bod im je važan, pa sigurno da će tako shvatiti i utakmicu u Kopavoguru. Poslednji trijumf Vestmanejar je ostvario još početkom jula protiv Frama.

Predlog

Za Kopavogur postoje male šanse, ali čak i da ne postoje ovaj tim je kvalitetniji od Vestmanejara i u mnogo boljoj formi u poslednjih mesec i nešto dana. U prvom delu sezone Vestmanejar je slavio ubedljiv trijumf, a pobedili su Kopavogur i još jednom u ovoj kalendarskoj godini, u Kupu Islanda. Vreme je za trijumf Kopavogura, a za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.