Utorak, 29/08 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
29/08Fulam vs Totenhem1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/08/2023 13:18
Već u drugom kolu engleskog EFL kupa imamo duel dva premijerligaša iz Londona. Fulam dočekuje Totenhem u utorak u 20.45.
Fulam

Prvoligaši se tek sad uključuju u EFL kup, ili nekadašnji Liga kup Engeske. Radi se o takmičenju koje je najmanje cenjeno ako se poredi sa Premjer ligom i FA kupom, ali svakako da mu raste značaj kako se približava kraju i borbi za trofej. Fulam je imao dosta turbulencija tokom leta, ali mogu Kolibari da budu zadovoljni rezultatima u prva tri kola. Dva puta su gostovali i uzeli četiri boda na tim mečevima, a jedino su podbacili pred svojim navijačima, kada ih je na Krejven Kotidžu pobedio Brentford i to sa 3:0. U subotu su igrali mali londonski derbi na Emirejtsu protiv vicešampiona Arsenala i na kraju stigli do boda. Bio je to čudan meč, Fulam je rano poveo, ali su Tobdžije preokrenule u nastavku i imale igrača više. I pored toga Fulam je preko Palinje izjednačio na 2:2 u 87. minutu.

Totenhem

Od dolaska trenera Postekoglua Totenhem je potpuno promenio fizionomiju. Istina, i dalje se napada u talasima, igra se na kontra napad, ali to sada Pevci rade mnogo uspešnije. Privikavanje na igru bez Harija Kejna, fudbalera koji je obeležio prethodni periodu klubu sa Vajt Hart Lejna je protekao lakše nego što je bilo ko očekivao. U prva tri kola Pevci su dva puta pobedili i odigrali na startu nerešeno sa Brentfordom u gostima. Posle Brentforda uspeli su da pobede Mančester Junajted na svom Vajt Hart Lejnu, i navijači su bili oduševljeni izdanjem svojih ljubimaca. U subitu je Totenhem gostovao kod Bornmuta i bez mnogo problema se vratio sa tri boda. Golovima Medisona i Kuluševskog pobedili su sa 2:0 i već su se ukotvili u gornjem delu tabele.

Predlog

Pitanje je kome više znači ovo takmičenje. Totenhem će pokušati da se umeša u borbu za titulu, ali smatramo da to nije realno pored Sitija i, eventualno, Arsenala i Liverpula. Zato b njima i osvajanje jednog ovakvog takmičenja mnogo značilo, posebno jer baš dugo nisu podigli neki pehar. Fulam nam deluje opasnije na strani, pa ovde očekujemo dvojku, koju smo videli i u poslednjem prvenstvenom duelu ova dva tima na Krejven Kotidžu. Za pobeduu gostiju kvota je 1.89 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.