Utorak, 29/08 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
29/08Stouk vs Rotherham United1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/08/2023 09:19
U drugom kolu EFL kupa sastaju se dva člana Čempionšipa. Utakmica Stouk - Roteram Junajted igra se u utorak u 20.45.
Stouk

Početak sezone nije bio najbolji po ekipu Stouka. Bivši premijerligaš je u prva četiri kola ostvario po dve pobede i dva poraza, a uspeo je da slavi i u prvom kolu EFL kupa, i to protiv Vest Bromvič Albiona, takođe tima iz Čempionšipa. Mnogo bolje igraju na svom terenu, tu su pobedili Roteram na premijeri i Votford, dok su u gostima izgibili od Ipsvića i Milvola, ne postigavši ni gol na ta dva meča. U subotu su u Londonu poraženii od Lavova iz Milvola minimalnim rezultatom, pa je efikasnost ponovo zabrinjavajuća.

Roteram

Za goste je najvažnije da ostanu u ligi. Svi ih svrstavaju u red najvećih kandidata za ispadanje, ali je tako bilo i prošle sezone pa se Roteram spasio na kraju. Ako nastave ovako, veliko je pitanje da li će to uspeti i ove godine. U prva četiri kola uspeli su da osvoje samo jedan bod, i to u remiju sa Belkburn Roversima na svom terenu. U ostala tri meča gubili su od Stouka, Lestera i Sanderlenda, a jedino što se može uzeti kao povoljna okolnost je to da su u svakoj utakmici barem dali gol. Što se EFL kupa tiče nisu se proslavili ni u prvoj rundi, ekipu nižerazrednog Morkamba eliminisali su tek posle penala i to na svom terenu.

Predlog

Da izeđu ova dva tima postoji razlika u kvalitetu videlo se u prvom kolu nove sezone kada su se sastali na ovom istom mestu. Tada je Stouk slavio sa 4:1, a i naredni mečevi pokazuju tendenciju da će se Roteram grčevito boriti za goli život. Zato smatramo da nima ovaj kup nije prioritet, ali neće ni Stouk igrati u punom sastavu. Čak i sa rezervnim timovima domaćin će slaviti i predlažemo jedinicu sa kvotom 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.