Sreda, 30/08 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
30/08Donkaster Rovers vs Everton1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
29/08/2023 19:03
Tim iz LIge 2 dočekuje premijerligaša, i tu ništa nije nejasno, ali u pitanju je EFL kup, gde je svašta moguće. Meč u Dinkasteru igra se u sredu od 20.45.
Donkaster

Zauzeli su fudbaleri Donkastera tek 18. mestu u prethodnom prvenstvu u Ligi 2. Osnovni cilj, a to je opstanak, je ostvaren, ali ostao je gorak ukus zbog jedne slabe sezone u kojoj se stalno koketiralo sa borbom za status. Sudeći po početku nove, sada će biti još teže. U prvih pet kola Donkaster je izgubio četiri puta, a samo je u duelu sa Mensfildom na svom terenu ostao neporažen. Porazi su se ređali protiv Herogejta, Njuporta, Nots Kauntija i, u subotu, MK Donsa. Osim neuspeha protiv Njuporta, kada su izgubili sa 4:0, nisu to bili ubedljivi poraazi, ali je odbrana Donkastera iskazala velike slabosti i u pet utakmica primila 12 golova. Jedini trijumf upisali su u EFL kupu. U prvom kolu su pobedili Hal Siti u gostima i sada imaju šansu da se ogledaju i sa jednim premijerligašem.

Everton

Za Karamele je sezona krenula kao i prethodna. Izgleda da ništa nisu naučili iz prošle kada su opstanak izborili tek u samom finišu. Jeste Šon dajš uradio ono za šta je i angažovan, ostavio Everton u ligi, ali on nikad i nije trenirao tim koji se bori za vrh tabele, maka ne u elitnom rangu. Radi se o dobrom stručnjaku, treneru koji se uzda u defanzivu, ali Everton mora da pobeđuje, a za to su neophodni golovi, a oni u prva tri kola nove sezone u Premijer ligi nisu dali nijedan. Prvo su na svom Gudisonu izgubili od Fulama minimalnim rezultatom, onda ih je Aston Vila nadvisila u Birmingemu, da bi u subotu, još jednim minimalcem, bodove iz Liverpula odneo Vulverhempton. Poraz od Vile nekako nije teško pao, mada je bio ubedljiv, ali neuspesi sa Kolibarima i Vukovima svakako jesu, jer se radi o timovima koji nisu bolji od Evertona i predstavljaju im direktne konkurente.

Predlog

Jasno je da je i jednima i drugima mnogo važnije da slave za vikend, Everton protiv Šefild Junajteda a Donkaster protiv Svindona. Neće na teren najjači sastavi, ali je razlika čak tri ranga i pitanje pobednika se ne postavlja. Barem ne bi trebalo. S druge strane Everton mora da počne da daje golove. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.40.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.