Četvrtak, 31/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
31/08Breidablik vs FC Struga Trim Lum1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
29/08/2023 19:19
U grupnoj fazi Lige konferencija igraće islandski ili makedonski prvak, ne oba. Meč u Kopavoguru počinje u četvrtak u 18.45.
Breidablik

Kakvo leto za Breidablik! Nikada nisu odigrali ovoliko evropskih mečeva za samo jedno leto, a sva je prilika da će ih igrati još posle ovog, desetog po redu, bar još šest u grupnoj fazi Lige konferencija. Krenuli su pretkolom za Ligu šampiona, pobedili Tre Pene i podgoričku Budućnost, oba meča igrana su na Islandu, a onda u prvom kolu su uspeli da eliminišu irski Šamrok Rovers. Kopenhagen je bio nepremostiva prepreka, pa su se preselili na drugi kolosek, onaj za Ligu Evrope. Tu je bolji od njih bio Zrinjski iz Mostara, a manvarka ih je preselila i na treći kolosek, onaj najudaljeniji. U prvom meču slavili su u Ohridu, na stadionu Biljanini izvori, protiv Struge, prvaka Severne Makedonije sa 1:0. Ostaje im da ne izgube u svom Kopavoguru i biće žrebani za grupnu fazu Lige konferencija, kao prvi islandski tim.

Struga

Ostala je tanka nada da Makedonija ima predstavnika u grupnoj fazi nekog kupa. Imala je i ranije, ali vidljivo je da kvalitet fudbala opada i jedino što je dobro, kada je elitno fudbalsko takmičenje u Severnoj makedoniji u pitanju, je to što se šampioni stalno menjaju. Neizvesnost postoji, pa je i titula Struge bila iznenađenje prošle sezone, pored Škupija i Škendije. Sada se u prvu ligu vratio i čuveni Vardar, ali su Skopljanci daleko od slavnih dana Ringova, Pančeva i Savevskog. Struga je u domaćem prvenstvu odigrala samo dva meča, neki timovi su i po pet, a ima pobedu i poraz. U Evropi su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispali od Žalgirisa, onda su bili bolji od Budućnosti i Esperanža u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Poslednja prepreka je Breidablik, koji je na stadionu na čuvenom jezeru slavio minimalnu pobedu.

Predlog

Breidablik se ovog leta nameračio na klubove iz Regiona. Bili su bolji od Crnogoraca, slabiji od najboljeg tima Bosne i Hercegovine, a vode protiv prvaka Severne Makedonije. Teško je igrati na severu kontinenta, posebno z timove sa krajnjeg juga istog. Neće ni Strugi biti lako, pa predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.89 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.