Četvrtak, 31/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
31/08Bodø / Glimt vs SepsiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
29/08/2023 19:48
Posle prvih 90 minuta u Rumuniji niko nema prednost. Rezultat je bio 2:2, što veće šanse za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija daje norveškom timu. Utakmica se igra u četvrtak od 18 časova.
Bode/Glimt

Prošle sezone je Bode ostao bez titule u Norveškoj, posle dve uzastopne, pa zato imaju ovako težak put do grupne faze nekog evropskog takmičenja. Protiv češkog Bohemijansa i jermenskog Pjunika bili su više nego ubedljivi, dali su na četiri meča 12 a primili smao dva gola. Sa četiri pobede u kvalifikacijama otputovali su u Rumuniju kod Sepsija u gradu Sveti Đorđe. Tu su naišli na žestok otpor, ali je kranji rezultat ipak povoljan po tim sa severa kontinenta. Bilo je 2:2, a Bode je pobedu ispustio u finišu, primivši gol desetak minuta pre kraja. U domaćem prvenstvu, koje je jako važno za Bode/Glimt, nalaze se na deobi prvog mesta sa Vikingom iz Stavangera, oba tima imaju po 44 boda iz 19 odigranih utakmica, i preostaje im po 11 da reše pitanje novog šampiona, pošto Molde ima male šanse da odbrani titulu.

Sepsi

Možda je neko tek sada upoznao ovaj rumunski klub sa mađarskim kapitalom, ali je Sepsi već osvojio Kup Rumunije i Super kup ove zemlje na startu nove sezone, kada su bili bolji od šampiona Farula. U kvalifikacijama za Ligu konferencija izbacili su bugarski CSKA i tako, posredno, uručili otkaz Saši Iliću, i to nakon prvog meča, mada su i u drugom bili još ubedljiviji, kada je bugarski tim preuzeo Nestor El Maestro. Sledili su okršaji sa snažnim Aktobeom i prolazak zahvaljujući pobedi u revanšu u Kazahstanu. Istom scenariju se nadaju i u Norveškoj, ostvarili su remi u prvom meču, ali uz dosta golova, što za njih nije prepoznatljivo, pošto uglavnom uspevaju da sačuvaju svoju mrežu, pa su bez primljenog pogotka bili na prvih šest zvaničnih utakmica u novoj sezoni.

Predlog

Svakako je Bode favorit, makar zbog većeg iskustva u evropskim mečevima, mada se čini da je i kvalitet na strani tima sa severa Evrope. Međutim, Sepsi nije mačiji kašalj i ako prvi da gol, loše se piše Bodeu. Uglavnom, čini nam se da je kvota na pobedu domaćina preniska, pa se odlučujemo za igru gol-gol, za koju je kvota u kladionici CircusBet 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.