Utorak, 05/09 - Fudbal, Engleska, Football League Trophy
05/09Vimbldon vs StevenageDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
04/09/2023 22:32
EFL Trofej nije takmičenje koje timovi uzimaju previše ozbiljno, bar do njegovog finiša, a služi da se i neki tim iz nižeg ranga okiti nekim peharom. Utakmica u Londonu igra se u utorak u 20 časova.
Vimbldon

Domaćin je novu sezonu započeo iznad očekivnja. Tim Vimbldona ima premijerligaško iskustvo, ali se nakon ispadanja svašta dešavalo s ovim klubom. Pre 20 godina tadašnji predsednik kluba je preselio Vimbldon u Milton Kins iz predgrađa Londona, pa su nezadovojni navijači formirali novi klub, ovaj Vimbldon koji sada igra u Ligi 2. Možda je ovo sezona u kojoj mogu u Ligu 1, treći rang. U prvih šest kola nisu poraženi, ali su i pobedili samo dva puta, uz čak četiri remija. Jedini neuspah doživeli su u EFL kupu, u drugoj rundi ih je pobedio Čelsi na Stamford Bridžu, ali samo sa 2:1, dok su prethodno u prvom kolu ovog takmičenje pobedili Koventri, člana Čempionšipa.

Stivenidž

Gosti dolaze iz Lige 1, ali su ovog proleća promovisani u trećeligaša, pošto su osvojili drugo mesto u Ligi 2 i direktno se plasirali u viši rang. Za sada se dobro snalaze u ovoj konkurenciji, u prvih šest kola imaju samo jedan poraz i to od doskorašnjeg čalana Čempionšipa, ekipe Redinga. Pored tog neuspeha upisali su jedan remi i čak četiri pobede. U subotu su slavili na gostovanju kod Lejton Orjenta i to sa 3:0, što samo potvrđuje da su u sjajnoj formi. Stivenidž je grad na jugoistoku Engleske, na samo šezdesetak kilometara od pretonice Londona, pa je ovo, u neku ruku i lokalni derbi.

Predlog

Uz ova dva tima u grupi su još Vajkomb i mladi tim Kristal Palasa, igrači do 21 godine. U prethodnoj sezoni su Vimbldon i Stivenidž igrali u istom rangu, a oba međusobna duela dobio je Stivenidž, sa 3:2 i 2:1. Očekujemo i sada golove, bar po jedan na obe strane. Za GG kvota je 1.66 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.