Sreda, 06/09 - Košarka, Međunarodni, FIBA World Cup
06/09Germany vs LatviaHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -8.50
7 / 10 Ulog
05/09/2023 14:10
U okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva u košarci sastaju se selekcije Letonije i Njemačke. Meč je na programu od 10 časova i 45 minuta.
Njemačka: Fantastičan tim sastavljam od NBA i evroligaških igrača koji su dugi niz godina na okupu kako u reprezentaciji tako i u svojim matičnim klubovima (Alba, Bajern). Na ovaj Mundobasket su došli ispod radara i u sijeni Kanade, Amerike, Francuske, Španije. A podatak da su jedina ekipa na prvenstvu koja do sada nema nijedan poraz dosta toga govori o njima. Najprije su u grupi sa Japanom, Australijom i Finskom izašli kao pobjednici sa sve 3 pobjede, da bi u narednoj fazi takmičenja odnijeli pobjede i nad selekcijama Gruzije i u poslednjem meču protiv selekcije Slovenije sa čak 29 poena razlike. Šruder kao prva udarna igla ovog tima pruža fantastične partije i predvodi ovu selekciju kao pravi lider. Voitman, Lo, Vagner i družina mogu daleko, to nije nikakva tajna, ovaj meč za njih će biti presudan i ukoliko eliminišu selekciju Letonije biće na korak od istorijskog uspijeha i medalje na Svjetskom prvenstvu.

Letonija: Balktička selekcija je sve iznenadila na ovom prvenstvu. Stigli su bez svoje prve zvijezde Kristapsa Porzingisa koji je iako je povrijeđen došao da bodri svoju selekcije na Mundobasketu. Preživljeli su grupu smrti sa Kanadom i Francuskom (koju su poslali kući već u prvoj fazi takmičenja) i tako u drugu fazu prenijeli 2 pobjede i 1 poraz. U drugoj fazi takmičenja su zapali u grupu sa Španijom i Brazilom i obje reprezentacije su uspijeli da poraze nakon fantastičnih izdanja čitavog tima a ponajviše braće Bertans. Dakle prvo su eliminisali finalistu poslednjeg evropskog prvensta, da bi potom Španiji - svjetskom i evropskom prvaku - zakomplikovali put i na kraju im nanijeli presudan poraz koji ih je kasnije poslao kući, a na posletku u direktnom okršaju za prolaz su savladali žilavi Brazil sa čak 20 razlike. Do sada su se sa Njemačkom sastali 6 puta a samo 1 su iz tih duela izlazili kao pobjednici. Vidjećemo da li ih ratnički duh i timska igra mogu odvesti u polufinale i to preko selekcije koja je pokazala izuzetan kvalitet na ovom turniru.

Predlog

Apsolutni favorit u ovom meču je reprezentacija Njemačke, pobjeda na njih se plaća kvotom 1.25 u CircusBet kladionici, dok se pobjeda Letonaca plaća kvotom 4.20. Mi predlažemo da pokušate sa igrom H2 (granica 8.5), tj. smatramo da reprezentacija Letonije neće izgubiti sa 9 ili više razlike, kvota na ovu igru je 1.75 u CircusBet kladionici.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.