Četvrtak, 07/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
07/09Kazahstan vs FinskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
05/09/2023 17:48
Veoma važan meč u kvalifikacijama igra se u Astani. Kazahstan dočekuje odličnu Finsku u četvrtak od 16 časova.
Kazahstan

Imamo okršaj dve selekcije koje su veoma prijatna iznenađenja u prvoj polovini kvalifikacionog ciklusa za naredni EURO u Nemačkoj. Kazahstan je krenuo nesrećenim porazom od Slovenije na svom terenu, i to nakon preokreta, i tada se činilo da su za njih ove kvalifikacije završene. Međutim, u naredna tri meča upisali su isto toliko pobeda. Prvo su slavili protiv Danske na svom terenu, što je jedna od najvećih pobeda ove selekcije ikada, onda su doneli tri boda sa gostovanja u San Marinu i Severnoj Irskoj. Taj trijumf iz Belfasta, do koga su stigli golom Ajmbetova u samom finišu meča, veliki je njihov zalog za nastavak ciklusa i pokušaj da se domognu makar drugog mesta.

Finska

Zanimljivo je da je Finska startovala porazom, dodueš očekivanim u Kopenhagenu od Danske. Nakon toga su tri puta uzastopno slavili, prvo u Belfastu protiv Severnih Iraca, a onda dva puta u Helsinkiju, prvo protiv Slovenije, a onda i San Marina. Na ta tri meča Finci nisu primili ni gol. Finci su sada na vrhu tabele ove grupe, i oni i Kazahstanci imaju po 9 bodova, a sledeća je Danska sa 7 osvojenih. Selekcija zemlje \'\'hiljadu jezera\'\' igrala je na prethodnom EURU, to je bilo njihovo prvo učešće na nekom velikom takmičenju, ne računajući Olimpijske igre, i sigurno da imaju ambicije da se ponovo nađu na najvećoj smotri fudbala na kontinentu.

Predlog

I pored vakvog izgleda tabele jasno je da su Danci veliki favoritit za jedno od dva prva mesta. I za Kazahstan i za Finsku je važno da su podbacili Slovenci i posebno Severni Irci, pa nam se čini da će se baš između ova dva nacionalna tima voditi bitka za drugo mesto koje vodi u Nemačku. Iz tog razloga je i ovaj meč više od igre i pobednik će napraviti veliki korak ka EURU, ali će i dalje to biti samo korak, a pravi posao tek predstoji. Remi ne bi nikog zadovoljio, pa očekujemo da ovo bude otvoren meč i sa golovima. Za GG kvota je 2.07 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.