Petak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
08/09Bosna i Hercegovina vs LihtenštajnUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
7 / 10 Ulog
06/09/2023 19:37
Bosna i Hercegovina je vezala tri poraza i jako je daleko od odlaska na EURO. Meč sa slabim Lihtenštajnom igra se u petak od 20.45.
Bosna i Hercegovina

Zmajevi su sa velikim ambicijama ušli u ove kvalifikacije znajući da je ovo jedna od poslednjih šansi ove generacije da ode na jedno Evropsko prvenstvo. Bosanci su bili na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, ali na EURU još nisu. Grupa nije, na prvi pogled, delovala zastrašujuće. Jesu Portugalci favoriti, ali se sa svima ostalima moglo igrati, a Island i Slovačka ne spadaju u sam evropski vrh. U prvom kolu Bosna i Hercegovina je ubedljivo pobedila Island na svom terenu sa 3:0 i činilo se da će ovo biti njihove kvalifikacije. Međutim, već u drugom kolu usledio je poraz u Slovačkoj, pa u Portugaliji, a pravi slom dogodio se u Zenici protiv Luksemburga. Ova selekcija je slavila na mestu gde su padale i mnogo jače reprezentacije, pa je sada plasman Zmajeva u Nemačku u domenu teorije. Ipak, dok šanse postoje, ne treba odustajati. Treba reći da Bosna im ai novog selektora, umesto Faruka Hadžibegića na klupi Zmajeva je sada Meho Kodro, nekada sjajni centarfor.

Lihtenštajn

Gosti nisu imali iluzija o plasmanu na EURO i samo su se nadali nekom bodu u ovoj, za njih, zahtevnoj grupi. Za sada nisu osvojili nijedan, a da sve bude gore, još nisu dali ni gol. Start je bio katastrofalan, poraz od 4:0 u Portugaliji, a onda još teži od Islanda u Vaduzu od 7:0. Nešto su bolje izgledali u mečevima sa Luksemburgom kada su izgubili sa 2:0, kao i u minimalnom porazu od Slovaka na domaćem terenu u Vaduzu. Lihtenštajn ima neverovatan niz od 17 uzastopnih poraza, a poslednji put su odigrali nerešeno u Jerevanu protiv Jermenije pre dve godine u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Predlog

Zmajevi će pobediti Lihtenštajn ali će im to malo značiti ako ne pobede na Islandu kroz tri dana. Ukoliko vežu dve pobede protiv Lihtenštajna i tu jednu protiv Islanda u naredna tri kola, ostaće u trci za plasman, ali im tek predstoje teški mečevi. Zato ne očekujemo da će previše zapinjati protiv Lihtenštajna, i naš predlog je igra na mali broj golova. Za 0-3 gola kvota je 2.50 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.