Petak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
08/09Paragvaj vs PeruDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
06/09/2023 20:50
U prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2026. godine sastaće se reprezentacije Paragvaja i Perua. Meč je po srednjoevropskom vremenu na programu 30 minuta posle ponoći.
Paragvaj

Zemlja koja se nalazi u samom središtu Južne Amerike u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Peru. Svoju premijernu utakmicu odigraće na stadionu Antonio Aranda koji prima nešto više od 28 hiljada gledalaca. Okosnicu reprezentacije Paragvaja većinom čine igrači koji nastupaju u klubovima iz Brazila i Argentine, a tu je i par igrača koji nastupaju u Evropi. Kao prva zvijezda tima nameće se Miguel Almiron koji sa dosta uspijeha nastupa za Njukasl. Prošli kvalifikacioni ciklus reprezentacija Paragvaja je okončala prilično neuspiješno, pošto su od ukupno 10 reprezentacija koje su se borile za odlazak u Katar, našli tek na 8. mjestu sa osvojenih 16 bodova iz 18 odigranih utakmica. Pozitivan rezultat na startu kvalifikacija bi dosta značio ovoj selekciji, a činjenica da ih rijetko ko nadigra na domaćem terenu im sigurno daje dodatni motiv.

Peru

Reprezentacija koja je na dosta bolan način izostala sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru. U kvalifikacionom ciklusu su završili na 6. mjestu što je značilo da će morati u baraž. Odlučujući meč su igrali sa reprezentacijom Australije, koja ih je nakon boljeg izvođenja penala ostavila bez vize za Katar. U novom kvalifikacionom ciklusu u kom će u prvom kolu gostovati u Paragvaju, šesto mjesto će biti dovoljno za direktan plasman na naredno Svjetsko prvenstvo, pošto je Južna Amerika dobila dodatno mjesto usljed promjene formata. Najbolji igrač ove reprezentacije Đanluka Lapadula je propustio poslednje 4 utakmice u dresu Kaljarija zbog povrede, pa je pod velikim upitnikom i za ovaj duel. Ono što ne ide selekciji Perua u prilog je tradicija, koja kaže da su samo jednom slavili u Paragvaju u sklopu kvalifikacija za neko takmičenje, i to prije 7 godina.

Prijedlog

Mišljenja smo da su obje reprezentacije podjednako kvalitetne, ali Paragvaj zbog domaćeg terena i tradicije ima ulogu favorita. Ono što karakteriše duele ove dvije selekcije su sigurno golovi pa je zbog toga naš prijedlog da oba tima postižu po gol - GG.  Kvota za ovu igru  u Meridianbet kladionici je 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.