Petak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
08/09Argentina vs EkvadorUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
07/09/2023 16:11
Svjetski šampion Argentina će u sklopu prvog kola kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo dočekati ekipu Ekvadora. Meč je na programu u petak, dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.
Argentina:

U decembru prošle godine Argentina je postala prvak svijeta te tako u ove kvalifikacije ulazi sa tom prestižnom titulom. Momci su se nakon trijumfalnog pohoda na trofej odmarali do marta, a onda su počeli da igraju prijateljske utakmice u svojoj domovini, kako bi čitava Argentina mogla da vidi šampionsku generaciju koja se toliko dugo čekala. U prvom mjesecu proljeća igrali su protiv Paname (2:0) i Kurasaa (7:0). Nakon toga, Gaučosi su igrali sa Australijom u Kini, uspijeli su da dobiju i taj meč (2:0), da bi svoju turneju po Aziji završili trijumfom nad reprezentacijom Indonezije (2:0). Meč protiv Ekvadora će odigrati na stadionu Monumental pred skoro 85 hiljada strastvenih navijača koji će ponovo imati priliku da pozdrave svoje šampione. Tradicija kaže da Argentina relativno lako izlazi na kraj sa Ekvadorom na domaćem terenu a u prethodnom kvalifikacionom ciklusu rezultat je bio 3:0, te bi se prema tome sve sem pobjede smatralo lošim rezultatom.

Ekvador:

Kada na putu do Svjetskog prvenstva pobjedite Urugvaj, odigrate neriješeno sa Brazilom, sastavite Kolumbiju sa zemljom (6:1), te bolivijski La Paz na blizu 4.000 metara nadmorske visine pokorite sa tri postignuta gola, a pritom ste i najmlađa selekcija Južne Amerike (prosjek godina oko 25), jasno je da se Ekvador nije slučajno našao na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Kataru. U grupi sa Holandijom, Senegalom i domaćinom Katarom, završili su na trećem mjestu u grupi uz zaista sjajne partije. Ova reprezentacija u svom sastavu trenutno ima veoma dobre igrače među kojima se ističe i najskuplje pojačanje u istoriji Premijer lige - Mojzes Kaisedo. Tu su takođe fenomenalni Ener Valensija i Estupinjan iz Brajtona, pa sa obzirom da nisu više selekcija protiv koje svi unaprijed upisuju bodove, jasno je da Argentini neće biti lako.

Prijedlog:

Apsolutni favorit u ovom meču je reprezentacija Argentine, međutim daleko od toga da će im biti lako. Mišljenja smo da ćemo gledati jedan brz i efikasan meč i prema tome predlažemo da probate sa igrom 3+. Kvota na ovu igru je 2.00 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.