Subota, 09/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
09/09Azerbejdžan vs BelgijaPoluvreme/Krajtip: 2/2
9 / 10 Ulog
07/09/2023 16:15
Crveni đavoli idu na dale put u Baku po bodove. Utakmica u glavnom gradu Azerbejdžana igra se u subotu od 15 časova.
Azerbejdžan

Biće ovo još jedan kvalifikacioni ciklus za selekciju Azerbejdžana bez nekog velikog rezultata. Bilo je jasno još polse žreba da nemaju nikakvu šansu da se u konkurenciji Švedske, Austrije i belgije nađu među dve najbolje ekipe i igraju sledećeg leta u nemačkoj na EURU. Njihova šasa da najzad vide neko veliko takmičenje je Liga nacija, ali ni tu nisu imali na kraju dovoljno sreće pošto su u C diviziji završili na drugom mestu iza Kazahstana a ispred Slovačke i Belorusije. Ipak, igre iz tog ciklusa najmlađeg evropskog takmičenja hrabri, pa će oni svoju novu šansu potražiti u narednom izdanju Lige nacije, ponovo u okviru C divizije. U prve tri utakmice ove grupe kvalifikacija za EURO osvojili su samo jedan bod. Ciklus su otvorili sa dva ubedljiva poraza, u Austriji i Ševdskoj, da bi prvi bod osvojili u meču sa Estonijom na svom terenu, što se takođe ože nazvati kiksom.

Belgija

Nisu ni Belgijanci u potpunosti zadovoljni startom u kvalifikacijama. Do skoro najbolja svetska selekcija, barem po FIFA listi, pobedila je ubedljivo u Švedskoj i Estoniji sa po 3:0, ali je zato na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv Austrije. Za sada je sve pod kontrolom, Belgija je na drugom mestu sa 7 bodova, tri manje od Austrije, ali i utakmicom manje od selekcije zemlje ispod Alpa. Šveđani već imaju dobar zaostatak, sakupili su samo tri boda i sva je prilika da će selekcija Tri krune, polse Mundijala, propustiti i EURO. Podsrtimo da su Belgijanci razoćarali na Mundijalu u Kataru, očekivalo se da budu jedni od favorita za naslov šampiona sveta, ili da makar ponove uspeh iz Rusije kada su igrali u polufinalu, a oni na kraju nisu izašli ni iz grupe.

Predlog

Gosti su veliki favoriti u duelu u Bakuu, i verujemo da će se Crveni đavoli, sa novim selektorom Domenikom Tedeskom, truditi da što pre reše pitanje pobednika, kako u ovom meču, tako i kroz tri dana kada im u goste bude dolazila Estonija. Naš predlog je prelaz 2/2 sa koeficijentom 1.58 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.