Petak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
08/09Gruzija vs ŠpanijaPoluvreme/Krajtip: 2/2
7 / 10 Ulog
07/09/2023 20:15
Evropske kvalifikacije za naredno Svjetsko prvenstvo će nam u petak ponuditi 7 utakmica. Prva je na programu od 18 časova kada će se sastati reprezentacije Gruzije i Španije u okviru petog kola grupe A.
Gruzija:

Poznata je reprezentacija Gruzije kao veoma neugodan domaćin. Teško se dolazi do golova i pobjeda u Tbilisiju pa nema sumnje da će Španija ovde morati pošteno da se namuči ukoliko želi da upiše sva 3 boda, koja su joj neophodna. Pokazali su to odmah na početku ovih kvalifikacija kada su odigrali neriješeno (1:1) sa reprezentacijom Norveške koja je slovila za izrazitog favorita u tom meču. Tandem u napadu Kviča Kvaratškelija i Mikautadze odlično funkcioniše pa nijedna protivnička odbrana nije ravnodušna. Gruzija je u drugom kolu kvalifikacija slavila na Kipru (1:2), dok su u poslednjem kolu poraženi u Škotskoj rezultatom 2:0. Trenutno su na bilansu od 4 boda iz 3 odigrane utakmice, što ih zahvaljujući boljoj gol razlici stavlja iznad Norveške i utakmicom više na mjesto iznad Španije. Ovo je meč koji će im pokazati da li su spremni za iskorak ili je potrebno još vremena kako bi ovaj tim u potpunosti sazreo.

Španija:

Crvena furija je poslednji takmičarski meč odigrala u finalu Lige nacija. Savladali su Hrvatsku nakon boljeg izvođenja penala i Španija je osvojila trofej koji do sada nije imala u kolekciji. Ušli su Španci u finale kao blagi favoriti ali daleko da je to ona Španija kao prije 10 ili 15 godina. Podmlađena ekipa Furije nema više tu snagu i moć kao u najsjajnijem periodu kada je dominirala svjetskim i evropskim fudbalom. To se moglo jasno vidjeti u meču drugog kola kvalifikacija ove grupe kada su glatko poraženi od selekcije Škotske rezultatom 2:0. Za razliku od tog meča, Španija je sav svoj napadački kvalitet pokazala u duelu sa Norveškom, koja je savladana u Malagi rezultatom 3:0. Ovaj meč je od izuzetnog značaja za dalji tok kvalifikacija jer su se Škoti već zacementirali na prvoj poziciji sa maksimalnih 12 bodova. Selektor De la Fuente će moći da računa na skoro sve prvotimce pa bi ovde sve sem pobjede bilo jednako katastrofi.

Prijedlog:

Jasno je da su Španci ovde favoriti i da je ovo za njih utakmica u kojoj moraju da slave, pa vam prema tome predlažemo prelaz 2-2 po kvoti 1.95 u Maxbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.