Subota, 09/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
09/09Estonija vs ŠvedskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
08/09/2023 17:28
Za selekciju Tri krune kvalifikacije bi mogle da se završe u Estoniji. Meč u Talinu igra se u subotu od 18 časova.
Estonija

Od Estonaca se ni nije nešto posebno očekivalo u ovim kvalifikacijama, ali nije ni u nekim prethodnim. Ua ovu selekciju je jedina šansa da se nađe na nekom velikom takmičenju, tačnije na EURU, uspeh u Ligi nacija, odnosno osvajanje prvog mesta u grupi svoje divizije i onda prolaz preko baraža. U konkurenciji Belgije, Austrije i Švedske, šanse da budu među dve najbolje ekipe stvarno su minimalne. U prve tri utakmice uzeli su samo bod. Poraženi su, uz dobru igru, u Austriji, onda su remizirali sa Azerbejdžanom u gostima, da bi protiv Belgijanaca doživeli ubedljiv poraz u svom Talinu. Imaju šanse da osvoje još neki bod, pre svega kada im u goste bude dolazio Azerbejdžan, ali nisu bez izgleda ni protiv Austrije i Švedske.

Švedska

Šveđani nisu otišli u Katar, a sva je prilika da neće videti ni Nemačku narednog leta. Pored toga doživeli su pravu blamažu u Ligi nacija i kao poslednji u grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom ispali u C diviziju. Izgleda da ćemo se načekati na neke nove asove iz ove zemlje i neki uspeh na velikoj sceni. U prva tri kola ovih kvalifikacija dva puta su izgubili i jednom pobedili. Nevolja je što su porazi doživljeni od ekipa koje su kandidati za prva dva mesta, od Belgije u Švedskoj i Austrije u Beču. Pobeđen je Azerbejdžan, doduše ubedljivo sa 5:0, ali su to, ipak, samo tri boda. Meč u Estoniji moraju da dobiju i da onda naprave seriju trijumfa u finišu kvalifikacija ako žele makar do drugog mesta, ali nam se čini da nisu kadri za tako nešto.

Predlog

Estonija igra sasvim solidno u ovom ciklusu kvalifikacija, a potpuno su rasterećeni jer se od njih ništa ne očekuje. Igrali su odlično u austriji i poraženi su tek u samom finišu. Mogli bi  da naprave neprilike Švedskoj, pa nećemo predložiti konačan ishod, već ćemo igrati na golove. Za igru gol-gol koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.