Ponedeljak, 11/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
11/09Portugalija vs LuksemburgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
7 / 10 Ulog
10/09/2023 13:30
U svakim kvalifikacijama u poslednje vreme Luksemburg i Portugalija su u istoj grupi. Meč 6 kolo grupe J igra se u ponedeljak u 2045.
Portugalija

Pobedom u Bratislavi Portiugalici su rešili sve dileme oko plasmana na EURO u Nemačkoj narednog leta. Nismo ni sumnjali da će se Kristijano Ronaldo i drugovi ponovo naći na najvećoj kontinentalnoj smotri fudbala. Grupa, na prvi pogled, nije izgledala tako zahtevno, ali treba podsetiti da su Portugalci na Mundijal u Katar otišli tek posle dva meča baraža, jer su u grupi završili iza Srbije. Sada ništa nisu želeli da rizikuju, iz prvi pet utakmica imaju isto toliko pobeda, a gol razlika je nestvarna, iznosi 15:0! Zanimljivo je da su najubedljiviju pobedu ostvarili baš na gostovanju u Luksemburgu gde su slavili sa 6:0, čak ubedljivije i od duela sa Lihtenštajnom na svom terenu. Ipak, to što su bili raspucani u prva tri meča kada su dali 13 golova u tri meča, u dva naredna su dali ukupno dva gola i uzeli šest bodova. Minimalnim rezultatom slavili su na Islandu i u Slovačkoj, ali su sačuvali maksimalan učinak i verujemo da će nastaviti tako.

Luksemburg

Došlo je vreme kada Luksemburžani ravnopravno konkurišu za plasman na neko veliko takmičenje. Prvo mesto je rezervisano za Portugalce, a trenut drugo mesto dele Slovačka i Luksemburg sa po 10 osvojenih bodova. U prvom kolu Luksemburg je uzeo važan bod u Slovačkoj, bilo je 0:0, ali je odmah zatim spušten na zemlju protiv Portugalije koja im je dala pola tuceta golova u gostima. Ipak, to ih nije bacilo u očaj i vezali su tri pobede u kvalifikacijama, po prvi put u svojoj istoriji. Slaovili su protiv Lihtenhtajna na svom terenu, Bosne i Hercegovine u gostima i Islanda u Luksemburgu. Slovaci i Bosmanci su im glavni konkurenti za drugo mesto, a i jedni i drugi im dolaze u goste. Smatra se da bi sa te dve pobede, uz trijumf u Vaduzu, Luksemburg skoro sigurno bio drugi na kraju i debitovao na Evropskom prvenstvu.

Predlog

Dakle, meč u Portugaliji za Luksemburg je samo provera pred oktobar i utakmice na Islandu i sa Slovacima. Naravno da će pokušati da ostanu neporaženi i dođu do kapitalnog boda, ali je Portugalija veliki favorit. Ovo je već šesti međusobni duel ove dve selekcije u četiri godine, a svih pet dosadašnjih dobila je Portugalija. Bili su u grupi u kvalifikacijama za prethodni EURO, kao i za Mundijal u Kataru, a evo i sada. Ne očekujemo ponovo ubedljiv trijumf Portugalije, pa je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-3 gola kvota je 1.95 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.