Utorak, 12/09 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
12/09Malta vs Makedonija1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
12/09/2023 00:44
U okviru grupe C u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sastaće se reprezentacije Malte i Makedonije. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.
Makedonija:

Makedonija je u fudbalskom smislu doživjela bajku plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali je od tada reprezentacija u slobodnom padu. Makedonci su rekordnim porazom od Engleske (0:7) na Old Trafordu teško udarili u dno, pa su počele turbulencije. Međutim u poslednjem meču kvalifikacija prije 3 dana, susreli su se sa Italijom i tako bar za kratko smirili strasti. Vremena su se promjenila, ne samo da svi igraju fudbal, nego ni odbrana Italije nije tako čvrsta kao nekada. Prvo je zaprijetio Bojan Miovski, pa Eljif Elmas, a onda se pojavio Bardi iz prekida ostavio Makedoncima nadu da bi mogli na Evropsko prvenstvo. Niko im nije davao mnogo šansi da će učestovati ni na prethodnom, a ko zna, možda opet iznenade. Da nade ne bi bile ugašene, potrebno je savladati realno slabiju selekciju Malte koja zna ponekad da bude veoma neugodna na domaćem terenu. Makedonija je trenutno na 4. mjestu grupe C sa 4 boda iz isto toliko utakmica.

Malta:

Kada je ova reprezentacija gostovala u prvom kolu kvalifikacija u Skoplju, svi su se nadali laganoj pobjedi Makedonije i to sa par golova razlike, jer Maltu odavno niko ne shvata ozbiljno kada je reprezentativni fudbal u pitanju. Međutim pokazali su Maltežani da se stvari polako mjenjaju i da više nisu reprezentacija za nabijanje gol-razlike pošto su Makedonci uspijeli da slome njihov otpor polovinom drugom poluvremena. Uspijelu su reprezentativci Malte da smanje rezultat na 2:1 i tako zakuvaju situaciju na terenu ali su na kraju ipak poraženi. Do sada su se susreli još sa reprezentacijama Engleske (0:4), Italije (0:2) i Ukrajine koja ih je teškom mukom savladala i to golom sa penala u 72. minuti. Sigurno da će domaćini biti motivisani da svoje prve bodove osvoje na domaćem terenu ali protiv Makedonije neće sigurno imati lak zadatak.

Prijedlog

Iako će igrači Malte biti motivisani da upišu prve bodove u ovim kvalifikacijama, mišljenja smo da će borbenost i kvalitet igrača Makedonije presuditi pa prema tome predlažemo pobjedu gostiju - 2. Kvota na ovu igru u Maxbet kladionici je 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.