Sreda, 13/09 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Premijer Liga
13/09Zrinjski vs PosušjeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
12/09/2023 15:53
U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na programu je zaostali meč između aktuelnog prvaka Zrinjskog i Posušja. Meč je na programu u srijedu od 18 časova i 30 minuta.
Zrinjski

Aktuelni prvak Zrinjski započinje sa odigravanjem zaostalih utakmica Premijer lige, te će Plemići imati žestok raspored u narednim sedmicama. Istorija je svakako ovog ljeta ispisana u Mostaru, Zrinjski je prvi BiH klub koji je obezbjedio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Imaće veoma zanimljivu grupu u Ligi konferencija, a rivalu će im biti Aston Vila, Az Alkmar i Legija iz Varšave. Pored Evrope, Zrinjski će igrati Premijer ligu i Kup BiH, a prvi ispit čeka ih u srijedu (13.09) protiv Posušja. Zrinjski u ovaj meč ulazi sa dvije pobjede u dva meča, koliko je odigrao nakon šest kola. Posušje je odigralo pet utakmica i ima isti broj bodova kao i Plemići. Sigurno da se očekuje jako zanimljiva utakmica, a već u petak, subotu i nedelju igraju se susreti sedmog kola Premijer lige. Zrinjski je prošle sezone oba puta savladao Posušje pa je jasno da će i ovog puta biti ogromni favoriti.

Posušje

Tim koji je prošle sezone završio na 10. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa samo 3 boda više od Leotara i tako uspio da se spasi od ispadanja. Dobri rezultati u samom finišu sezone su im obezbijedili da i ove sezone nastupaju u Premijer ligi. Novu sezonu su otvorili sa dva vezana poraza, od Širokog Brijega (1:2) i Sarajeva (3:0), da bi u trećem kolu zabilježili prva 3 boda u novoj sezoni protiv ekipe Željezničara (1:0). U četvrtom kolu su poraženi od Igmana u Konjicu (2:1), dok su u poslednjem kolu prije reprezentativne pauze potpuno nadigrali Slogu iz Doboja i osvojili nova 3 boda pobjedom od čak 4:0. Tradicija kaže da je Posušje samo jednom slavilo na gostovanju u Mostaru i to prije čak 20 godina, pa će biti veoma teško odnijeti bodove protiv, reklo bi se, nikad jačeg Zrinjskog.

Prijedlog

Zrinjski je očekivano u ovom meču apsolutni favorit, mišljenja smo da ova utakmica neće biti pretjerano efikasna pa je naš prijedlog 0-3 gola. Kvota na ovu igru je 1.75 u Meridianbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.